Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Κάλεσμα της ΠΑΣΥ στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ



Η αντιλαϊκή πολιτική  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με την πιστή εφαρμογή των επιταγών ΕΕ και ΔΝΤ, συνεχίζεται αμείλικτη και στον αγροτικό τομέα. Οι πανελλαδικά συντονισμένες αγωνιστικές κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς, με τα μπλόκα της σε όλη τη χώρα τον περασμένο χειμώνα, ήταν μια ξεκάθαρη αγωνιστική αντίδραση ενάντια στις αντιαγροτικές αυτές επιλογές της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων - μονοκομματικών ή συγκυβερνήσεων.

Το φόρτωμα των συνεπειών της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης στις πλάτες των  ανθρώπων της δουλειάς, στην πόλη και το χωριό, είναι μια τραγική συνέπεια για τα λαϊκά νοικοκυριά. 
Οι αγρότες βλέπουμε καθημερινά να αυγαταίνουν τα προβλήματα επιβίωσης στο χωριό (χρέη, απλήρωτες σοδειές, χαράτσια, πανάκριβα εφόδια, χαμηλές τιμές παραγωγού κάτω του κόστους, ζημιές χωρίς ασφαλιστική κάλυψη από τον ΕΛΓΑ, πανάκριβη Υγεία για όλους και Παιδεία για τα παιδιά μας, πολλαπλασιασμός ανασφάλιστων στον ΟΓΑ κλπ.). Από την άλλη μας μιλούν καθημερινά για "ανάπτυξη" αυτοί που ζουν στα πλούτη τους, χωρίς να κινδυνεύουν με απόλυση, με κατασχέσεις, με πείνα και ανέχεια.
Βλέπουμε μπροστά μας τα χειρότερα, με την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ 2014 - 2020. Η μείωση του προϋπολογισμού για τη γεωργία και τα μέτρα που προβλέπει, προχωράνε γρηγορότερα τον πάγιο στόχο για δημιουργία μεγάλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, ξεκληρίζοντας τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά (μείωση άμεσων επιδοτήσεων κατά 5%, μείωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων, επιδότηση αγρανάπαυσης με τη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη», φορολόγηση χωραφιών, κ.ά.).
Απαντάμε ξεκάθαρα "ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ"! Η τραγική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε εμείς οι αγρότες δεν είναι διαφορετική από αυτή που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις πόλεις, με την ανεργία και το πετσόκομμα του μεροκάματου, οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες με τα συνεχή λουκέτα στα μαγαζιά τους.
Τα κοινά προβλήματα επιβάλλουν την από κοινού αντιμετώπισή τους από εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, με κοινό μέτωπο, με λαϊκή συμμαχία, με συντονισμό και κοινή αγωνιστική δράση. Μόνο έτσι μπορούμε να φρενάρουμε την αντιλαϊκή επίθεση και στην πορεία να επιβάλουμε στόχους και αιτήματα συνολικής ανατροπής των αντιλαϊκών πολιτικών. 
Να βρεθούμε με το δικό μας αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στο μαύρο μέτωπο της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κομμάτων του κεφαλαίου.
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 11 Ιούλη  στις 7:30΄Μ.Μ.,στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας, ενάντια στο νομοσχέδιο - "σκούπα", που απολύει από Δημόσιο και ΟΤΑ, βάζει λουκέτο σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Παιδικούς Σταθμούς και Σχολεία.
10/7/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου