Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ενημερωτικό Δελτίο Τύπου Ε.Λ.Μ.Ε. Φλώρινας



Την Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013 οι ΕΛΜΕ της Δυτικής Μακεδονίας συνδιοργάνωσαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΖΕΠ Κοζάνη), από κοινού με εκπροσώπους φορέων κι άλλων πληττόμενων εργασιακών ομάδων. Εκτέθηκαν οι θέσεις των εργαζομένων και υποβλήθηκε το ακόλουθο ψήφισμα. 

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Οι ΕΛΜΕ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καταγγελλούμε την πολιτική  της διαθεσιμότητας - κινητικότητας που θα απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους ως το τέλος του 2014.
Η κυβέρνηση ενδοτικά με εντολή της ΕΕ και του ΔΝΤ, προχωρά τις αντιλαϊκές συμφωνίες που υπέγραψε με την Τρόϊκα σε πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα και της ανάγκες της κοινωνίας μας. Καταργώντας θεσμούς που είναι αναγκαίοι και χρήσιμοι και  απαραίτητοι, όπως Δημοτική Αστυνομία, Σχολικοί φύλακες, Σχολικοί τροχονόμοι, με οριζόντιο και τυφλό τρόπο.     
Καταγγέλλουμε την ολοκληρωτική επίθεση που δέχονται οι εκπαιδευτικοί  και το Δημόσιο Σχολείο, το οποίο με λιγότερο προσωπικό, θα υποβαθμιστεί περισσότερο.
Δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες, κινητικότητα και απολύσεις εκπαιδευτικών.  
Δηλώνουμε με την συμμετοχή μας ότι είμαστε ενεργοί, σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Θα αντιπαλέψουμε την πολιτική των απολύσεων με όλη μας την δύναμη.
Καταγγέλλουμε τις αντιδημοκρατικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, τη αυταρχική μέθοδο διακυβέρνησης  που έχει επιλέξει και εφαρμόζει η κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους.
Απορρίπτουμε την επιστράτευση, τον νέο πειθαρχικό νόμο, την τρομοκράτηση, τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων, τις αναγκαστικές μετακινήσεις, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, τις απαράδεκτες αποφάσεις της αύξησης του διδακτικού ωραρίου, της αύξησης μαθητών ανά τμήμα, της μείωσης μαθημάτων, της μετακίνησης των μαθητών κατευθύνσεων σε άλλα σχολεία.
Είμαστε αντίθετοι για τον νόμο που προωθείται για το «νέο» Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο που θα αλλάξει δραματικά τα δεδομένα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις της «νέας» συγκυβέρνησης, για συντριβή στα πλαίσια της διάλυσης του εναπομείναντος «κράτος πρόνοιας» και της Δημόσιας Παιδείας.
Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε τον εφιάλτη
Είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ, όλοι μαζί οι Δημόσιοι Υπάλληλοι.
Να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα
Ε.Λ.Μ.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου