Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Τους περιβαλλοντικούς όρους για την ανέγερση Μουσικού Σχολείου στο Δήμο Αμυνταίου ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Δακή εγκρίθηκαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013, οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου << Υφιστάμενο Επαγγελματικό Λύκειο Αμυνταίου και ανέγερση Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου σε έκταση συνολικού εμβαδού 24.887 τ.μ. εντός εγκεκριμένου τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Αμυνταίου, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας>>. με υπεύθυνο λειτουργίας το Δήμο Αμυνταίου.
Σύμφωνα με την περιγραφή δραστηριότητας, στο υφιστάμενο κτιριακό συγκρότημα του ΕΠΑΛ Αμυνταίου, το οποίο χωροθετείται στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου και έχει εκδοθεί η σχετική οικοδομική άδεια, συστεγάζονται σήμερα και το Μουσικό Σχολείο και το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Αποτελείται από πέντε κτίρια δύο ορόφων συνολικού εμβαδού 3.255 τ.μ.Το νέο Μουσικό σχολείο δυναμικότητας εκατόν εξήντα μαθητών θα χωροθετείται στο νότιο τμήμα του οικοπέδου, θα αποτελείται από δύο ορόφους και θα καταλαμβάνει έκταση 1.686 τ.μ. Στο ισόγειο θα υπάρχουν αίθουσες εικαστικών, χορού, συναυλιών και βοηθητικού χώροι ενώ στον πρώτο όροφο του κτιρίου θα υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο πληροφορικής, φυσικής, χημείας, τεχνολογίας και σχεδίων.Στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου θα κατασκευαστούν τρία γήπεδα καλαθοσφαίρισης , ένα γήπεδο πετοσφαίρισης και χώροι ανάπαυσης.Αναφορικά με τη θέρμανση του κτιρίου θα υπάρξει σύνδεση με το δίκτυο της τηλεθέρμανσης, του Δήμου Αμυνταίου. Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων αναφέρονται ακόμη τα επιτρεπόμενα όρια ρύπων αλλά και ο τρόπος διαχείρισης των προϊόντων εκσκαφής.Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής τόνισε τη σημαντικότητα του συγκεκριμένου έργου και πρόσθεσε<< προχωράμε με γρήγορες διαδικασίες όλα τα προβλεπόμενα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει η κατασκευή του σχολείου που αναμένεται να αποτελέσει κυψέλη γνώσης και καλλιτεχνικής παιδείας. Ένα μουσικό σχολείο σε πλήρη λειτουργία έχει να προσφέρει πολλά στη σπουδάζουσα νεολαία της ευρύτερης περιοχής που διψά για κάθε τι καινούργιο>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου