Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Συναντήσεις του Δημάρχου Πρεσπών με Υπουργούς

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Βασίλειος Τσέπας συνοδευόμενος από συνεργάτη του, επισκέφθηκε την Τρίτη 30-7-2013 τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να θέσει προς συζήτηση το θέμα της έλλειψης προσωπικού στον Δήμο Πρεσπών.
Η συνάντηση έγινε παρουσία της Διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού της κας Μαρίας Χωριανοπούλου, καθώς και του Διευθυντή του Υπουργικού Γραφείου του κ. Σάκη Μελιτσιώτη.
Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε πως η κάλυψη των κενών που υπάρχουν θα προκύψει από την αξιολόγηση – διαθεσιμότητα – κινητικότητα των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Ιδιαίτερη κουβέντα έγινε για τη χρηματοδότηση των συμβάσεων του ΚΕΠ της Τ.Κ. Κρυσταλλοπηγής και το πρόβλημα που έχει προκύψει, για το οποίο ο κ. Υπουργός υποσχέθηκε  πως θα εξετασθεί άμεσα, προκειμένου να δοθεί λύση.
Στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος, συνοδευόμενος από το Βουλευτή Φλώρινας κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη, επισκέφθηκε  για το ίδιο θέμα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ιωάννη Μιχελάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι, εάν τα κενά που υπάρχουν στο Δήμο Πρεσπών δεν καλυφθούν από την αξιολόγηση – διαθεσιμότητα – κινητικότητα των υπαλλήλων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου ο Δήμος Πρεσπών να εξαιρεθεί από τον κανόνα «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις υπαλλήλων».
Και οι δύο συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Δήμαρχος προσκάλεσε τους δύο Υπουργούς στις φετινές εκδηλώσεις των Πρεσπών.

Λαιμός, 1 Αυγούστου 2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου