Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Απλουστεύονται οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Σχετικά με κοινή Υπουργική Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου και του Υπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη που καθορίζει τις πρότυπες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις (ΠΠΔ) για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και απλοποιεί τη διαδικασία αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων ο Βουλευτής Ν.Δ Π.Ε Φλώρινας Ευστάθιος Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 
«Οι συναρμόδιοι Υπουργοί ανταποκρινόμενοι σ’ ένα καθολικό αίτημα υπέγραψαν την σχετική ΚΥΑ για την απλούστευση διαδικασίας αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός και ταυτόχρονα μια πολύ σημαντική απόφαση και για τους κτηνοτρόφους της Π.Ε Φλώρινας.
Κτηνοτρόφοι οι οποίοι έχουν κληθεί να μετεγκατασταθούν εκτός οικισμών ή που έχουν αιτηθεί των εκσυγχρονισμό των μονάδων τους αλλά και νέοι που επιθυμούν να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία αποκτούν ένα σοβαρό κίνητρο σύμφωνα με το οποίο μειώνονται σημαντικά το οικονομικό κόστος και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Ειδικότερα, επιτυγχάνεται η απλούστευση και επιτάχυνση της διαδικασίας αδειοδότησης με την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους μόνο μίας απλής αίτησης- δήλωσης υπαγωγής σε πρότυπη περιβαλλοντική δέσμευση ΠΠΔ.
Επίσης δεν απαιτούνται πλέον περιβαλλοντικές μελέτες για τις κτηνοτροφικές μονάδες που περιγράφονται στον επισυναπτόμενο πίνακα.
Επιμένω πως η γεωργοκτηνοτροφία μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην καταπολέμηση της ανεργίας και να αποτελέσει βασικό πυλώνα της Εθνικής Οικονομίας.
Και αυτό προσπαθώ να αναδείξω».

Πίνακας των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων που εμπίπτουν στην εν λόγω ΚΥΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου