Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Ο Χρ. Ναούμ για τη μεταφορά της Α’ ΕΑΝ Αμυνταίου

Πριν κάποιους μήνες στη σκοπιμότητα του νέου δόγματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφασίσθηκε η μεταφορά της 9Μ/Τ Ταξιαρχίας Πεζικού Φλώρινας στη Κοζάνη με αντάλλαγμα την προσωρινή παραμονή ενός ολιγομελούς συντάγματος.
Αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τη συνέχεια της αφαιρετικής- αποδεκατιστικής - απαξιωτικής πολιτικής προς την ΠΕ Φλώρινας με την μεταφορά στην Θράκη (Κομοτηνή), της Α΄ ΕΑΝ Αμυνταίου της μοναδικής τεθωρακισμένης μονάδας στη Περιφέρεια.
Δυστυχώς, κάποιοι στο όνομα της αναδιάρθρωσης του στρατεύματος, στα πλαίσια της οικονομικής συγκυρίας που βιώνουμε, επιλέγουν συνειδητά τον ρόλο του αρμοστή με θύμα ολόκληρες κοινωνίες - οικογένειες - στρατηγικές, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση των συνόρων, αναθεωρώντας ακόμα και την αναγκαιότητα ύπαρξης ικανού αριθμού στρατιωτικών μονάδων σε περιοχές όπως η Φλώρινα.
Ο αποδέκτης όλων αυτών των πολιτικών δυστυχώς και πάλι η ΠΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ.
Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί με δέος και οργή την αποδυνάμωση των δομών και τις αδιέξοδες πολιτικές που οδηγούν τη περιοχή μας σε βαθύτερη ύφεση.
Οι εκπρόσωποι μας στην διαδικασία της αναμονής του χρυσού χαπιού, ως αντάλλαγμα για την πολιτική τους επιβίωση.
Η πλειοψηφία της περιφερειακής διοίκησης διανύει το τελευταίο χρόνο της θητείας της, παραδίδοντας τη περιοχή μας με πολύ λιγότερα από αυτά που είχε πριν 4 χρόνια.
Η αντίδραση στις επιζήμιες πολιτικές και η προάσπιση της προοπτικής του τόπου είναι υποχρέωση!

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σωστά κινητοποιήθηκαν το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι του Αμυνταίου. Θέλω να πάρω όμως μία κάπως αιρετική η διαφορετική άποψη. ¨Οταν μετακινήθηκε το στρατόπεδο της Φλώρινας στο Αμύνταιο γιατί δέν διαμαρτυρήθηκε κανείς στο Αμύνταιο και γιατί τώρα που έγινε αυτό στο Αμύνταιο δέν διαμαρτυρήθηκε κανείς στην Φλώρινα η στην Πτολεμαίδα για παράδειγμα ; Υπάρχει σαφώς το τοπικό συμφέρον και η ανατροφοδότηση του τοπικισμού και διαίρεσης θέσεων στο θέμα. Μήπως λέω μήπως η διαμαρτυρία καλό θα ήταν να επεκταθεί και για ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ που ήδη έχουν καταργήσει η σχεδιάζουν να καταργήσουν ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ; Μήν ξεχνάτε "όταν βλέπεις φωτιά στο σπίτι του διπλανού ερχεται ολοταχώς και σε σένα" Για αυτό πέραν απο τοπικισμούς πρέπει το θέμα αντίδρασης τοπικών κοινωνιών σε επίπεδο δήμων να επεκταθεί σε επίπεδο περιφέρειας γιατί τώρα ήταν το Αμύνταιο εχθές η καστοριά πρίν δύο χρόνια η Φλώρινα αύριο όλοι μαζί ; Η μέθοδος που εφαρμόζουν είναι η σαλαμοποίηση κομμάτι κομμάτι διαλύουν στρατόπεδα παρουσία κρατική στην περιοχή Αυτό αναρωτηθήκατε σε βάθος χρόνο τι θα σημαίνει; . Γι αυτό πρέπει όλοι να μήν εφυσηχαζόμαστε στα λόγια του εκάστοτε Υπουργου ή τους θεατρινισμούς του κάθε τοπικού πολιτικού παράγοντα αλλα να βλεπουμε το μετέπειτα .Αυτή ήταν η άποψη μου και καλό θα είναι ευρισκόμαστε σε εγρηγόρυνση και πέραν του Δήμου μας Να κοιτάμε το δάσος και όχι μόνο το δένδρο στην αυλή μας . Υπάρχει γενικότερος σχεδιασμός "αποψίλωσης" ( πολύ σωστά το έθεσε ώς όρο ο δήμαρχος Αμυνταίου) και μάλιστα επιδιώκουν σκοτεινές δυνάμεις ( δέν τις ονομαζω για ευνόητους λόγους ) να εφαρμόσουν κατα γράμμα στην δυτική μακεδονία με θύματα τις τοπικές κοινωνίας και όσους ζούμε σε αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή