Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Βιογραφικό Πολιτστικού συλλόγου Αρμενοχωρίου





Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου ιδρύθηκε το έτος 1988 με έδρα το Αρμενοχώρι Φλώρινας. Σκοπός του Συλλόγου είναι η εξύψωση του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου των κατοίκων του χωριού, η ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών, η διατήρηση της παράδοσης και η καλλιέργεια των ηθών και των εθίμων της περιοχής μας.

Για την εκπλήρωση των σκοπών του ο Σύλλογος έχει προβεί στην ανάληψη πρωτοβουλιών και στην ανάπτυξη πολλών και ποικίλων δραστηριοτήτων που είναι οι εξής:
-η λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης με εκσυγχρονισμένο ηλεκτρονικό σύστημα  δανεισμού που απαριθμεί περί τα 9.000 βιβλία τα οποία μπορούν να δανειστούν και να χρησιμοποιήσουν για μελέτη, μαθητές, φοιτητές και φίλοι των γραμμάτων όχι μόνο του Αρμενοχωρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Νομού φλώρινας. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στον κάτω όροφο του κτηρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου στην κεντρική πλατεία του χωριού και αποτελεί κόσμημα και καύχημα των κατοίκων του.
-η ίδρυση Λαογραφικού Μουσείου που βρίσκεται σον επάνω όροφο του κτηρίου του Συλλόγου περιλαμβάνει πολύτιμα λαογραφικά αντικείμενα και τοπικές παραδοσιακές στολές και είναι από τα πλέον οργανωμένα του νομού μας. Το μουσείο ανήκει στο Δίκτυο Λαογραφικών Συλλογών του  Νομού Φλώρινας το οποίο εδρεύει στο Αρμενοχώρι.
- η  κυκλοφορία από το έτος 2007 μηνιαίας εφημερίδα με τον τίτλο «ΔΕΣΜΟΣ» που στόχο έχει τη δημιουργία δεσμών επικοινωνίας μεταξύ των απανταχού Αρμενοχωριτών αλλά και την ενημέρωση των κατοίκων για όλα τα πολιτιστικά και τοπικά δρώμενα.
-η εκμάθηση παραδοσιακών χορών και η συγκρότηση χορευτικού τμήματος που έχει πραγματοποιήσει σπουδαίες και αξιόλογες εμφανίσεις στο εσωτερικό της χώρας με πρόσφατη στο χοροθέατρο της Δώρα Στράτου- Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό κατά το παρελθόν όπως στην Αυστραλία, Βουλγαρία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Σουηδία. Έχει πάρει μέρος στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων της Γ. Γραμματείας Νέας Γενιάς προβάλλοντας την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας.
-η δημιουργία Τράπεζα Αίματος και η οργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας, δύο φορές το χρόνο σε συνεργασία με την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, που έχει ως αποτέλεσμα τη συλλογή ενός σημαντικού αριθμού φιαλών διαθέσιμες για όλους τους συνανθρώπους μας που τυχών τις έχουν ανάγκη.
- η πραγματοποίηση ημερίδων με θέματα, αγροτικά, ιατρικά, θέματα που αφορούν τους νέους, τους γονείς και τα παιδιά κ.α.
-η ίδρυση τμημάτων εκμάθησης επιτραπέζιας αντισφαίρισης που για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.
-η διοργάνωση εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με αφορμή των εορτασμό διαφόρων επετείων, όπως είναι οι Εθνικές μας Εορτές, η Γιορτή της Μητέρας, η Πρωτομαγιά, η Γιορτή της Γυναίκας, και τα δύο πανηγύρια του χωριού μας, το πρώτο με αφορμή την ανακομιδή των λειψάνων του Οσίου Ναούμ, στις 20 Ιουνίου και το δεύτερο με αφορμή τη γέννηση της Θεοτόκου στις 8 Σεπτεμβρίου.
   Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου οφείλει να συνεχίσει να εργάζεται  για την βελτίωση της ποιότητα της ζωής όλων των κατοίκων, όχι μόνο του Αρμενοχωρίου αλλά και όλων αυτών που συμμετέχουν, συμβάλλουν και τιμούν με την παρουσία τους τις δραστηριότητες και της εκδηλώσεις του Συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου