Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Δ.Τ. ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ



1 (2).JPG

Φλώρινα, 18-08-2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ξεκίνησαν με επιτυχία τα Πολιτιστικά Δρώμενα του Δήμου Φλώρινας, το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013. Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στο Νέο Πάρκο Φλώρινας όπου εμφανίστηκαν χορευτικά τμήματα από το Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας και τη Μ.Κ.Ο. «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» και παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την Ελλάδα και τον Πόντο.

Κατά την έναρξη των εκδηλώσεων παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. της Φλώρινας κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτιστικών του Δήμου κ. Θεοδόσιος Καραγκιοζίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας και κ. Δόξα Κωτσαλίδου, ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Καρακόλης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Κατά το χαιρετισμό του ο κ. Αντωνιάδης είπε:
«Εύχομαι εκ προοιμίου καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις του Δήμου Φλώρινας, κάτι που είναι διασφαλισμένο γιατί το εγγυώνται ο κόπος και ο μόχθος του Δημάρχου, όλων των συνεργατών του και φυσικά να μην ξεχνάμε τους υπαλλήλους του Δήμου Φλώρινας που επί τόσες ημέρες κοπιάζουνε για να απολαύσουμε τις σημερινές εκδηλώσεις.
Βεβαίως, εγγύτητες για αυτή την επιτυχία είναι και τα εκατοντάδες παιδιά των συλλόγων που είναι ο φυσικός, ο πνευματικός και ο πολιτιστικός μας πλούτος. Χαιρετίζουμε την παρουσία των αποδήμων αδερφών μας οι οποίοι τιμούν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τους ευχαριστούμε γιατί κάθε χρόνο έρχονται και μας μπολιάζουν με την αγάπη τους για την Ελλάδα, για τον ελληνισμό για την πατρίδα.
Να χαιρετήσουμε και τη δημογεροντία της Φλώρινας και πρέπει να ξέρουν οι γέροντες της Φλώρινας ότι απολαμβάνουν την αγάπη και την εκτίμηση και την αναγνώριση όλων μας. Να μην ξεχάσουμε να συγχαρούμε τις διοικήσεις των πολιτιστικών συλλόγων, όλων των συλλόγων που θα εμφανιστούν σήμερα αλλά και των υπολοίπων, γιατί χάρη στον κόπο, στο μόχθο, στην ανιδιοτέλεια και τον εθελοντισμό τους, παράγεται πολιτιστικός πλούτος.
Να συγχαρούμε και όλους τους χορευτές και τις χορεύτριες, τους πραγματικούς θεματοφύλακες των ηθών και εθίμων, τους χοροδιδασκάλους και τους μουσικούς μας. Η Φλώρινα μας αποτελεί ένα φάρο πολιτισμού σε όλα τα Βαλκάνια.
Είμαστε υπερήφανοι και όλοι θα εργαστούμε για να πάει ακόμα ψηλότερα.
Καλή επιτυχία, συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Φλώρινας και τους συνεργάτες του και καλή ακρόαση σε όλους».

Ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Καραγκιοζίδης είπε:
«Με ιδιαίτερη χαρά κηρύσσουμε και φέτος τις καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις  του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικός Δρώμενα» οι οποίες θα διαρκέσουν εννιά ημέρες από τις 17 ως 25 Αυγούστου, ενώ θα αφιερωθεί και ένα ξεχωριστό τριήμερο στο τέλος του μήνα στη μουσική. Οι εκδηλώσεις είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη με στόχο την παρακολούθηση αλλά και τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας σε αυτές, αλλά και την ανάδειξη όλων των γειτονιών. Επίκεντρο βέβαια και πάλι θα είναι η παρόχθια συνοικία Βαρόσι που αποτελεί πόλο έλξης και των ντόπιων αλλά και πολλών τουριστών.
Την εποπτεία και την οργάνωση των εκδηλώσεων την ανέλαβε μια επιτροπή αποτελούμενη από δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων, η οποία εργάστηκε στοχεύοντας  στην κατάρτιση ενός προγράμματος που θα περιλαμβάνει όλων των ειδών τις πολιτιστικές  δραστηριότητες  που διεξάγονται στο Δήμο μας από διάφορους συλλόγους. Στόχος της επιτροπής είναι η ανάδειξη του σημαντικού και πολύμορφου έργου που παράγεται στον πολιτισμό από όλα τα τμήματα που λειτουργούν υπό την εποπτεία των συλλόγων και η προβολή της λαϊκής παράδοσης, της τέχνης, του αθλητισμού. Και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι οι πολιτιστικοί σύλλογοι αποτελούν φυτώρια ανάδειξης ταλέντων, εστίες πνευματικής παραγωγής αλλά και χώροι δημιουργικής αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου. Μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να απολαύσουμε και να θαυμάσουμε  το αποτέλεσμα των κόπων τους που αποτελούν προϊόν συλλογικής εργασίας, τις επιδόσεις τους σε διάφορους τομείς αλλά και τα ατομικά τους έργα.
Επίσης πρόθεση του Δήμου είναι να προβληθεί η πολύμορφη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, οι παραδοσιακοί χοροί και οι τοπικές ενδυμασίες, αλλά και κάθε είδους καλλιτεχνική δραστηριότητα που προέρχεται από φορείς του δήμου μας. Γι΄ αυτό δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του τοπικού ανθρώπινου δυναμικού αλλά και συμπατριωτών μας  με πανελλήνια δημοφιλία.   
Επιδίωξη μας είναι κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, χάρη στο ενδιαφέρον και τη συμμετοχή των συμπολιτών μας και όχι μόνο. Ελπίζουμε ότι οι εκδηλώσεις  θα  ικανοποιήσουν  και τους πιο απαιτητικούς, καθώς υποσχόμαστε  ονειρικές βραδιές σε όσους προγραμματίσουν να επισκεφθούν την πανέμορφη Φλώρινα  αυτό το χρονικό διάστημα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο του ιστορικού κέντρου της πόλης και κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα πλήθος καλλιτεχνών της Φλώρινας θα εκθέτουν τα προσωπικά τους έργα  σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνθέτοντας ένα πανοραμικό υπερθέαμα πολιτιστικής δημιουργίας, που εναρμονίζεται απόλυτα με το περιβάλλον αναδεικνύοντας την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.    
Ακόμα στεγασμένες και υπαίθριες Εκθέσεις Φωτογραφίας ξυπνούν μνήμες και αποτυπώνουν εντυπωσιακά τοπία.
Πολιτιστικοί & Αθλητικοί σύλλογοι
Ωδείο & Χορωδίες, Ζωγράφοι και Γλύπτες,
Μπάντες & Μουσικοί
Δάσκαλοι & Φοιτητές του Πανεπιστημίου
Εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης
Ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται αρμονικά για να χαρίσουν σε όλους μας ποιοτική ψυχαγωγία και σύντομη διέξοδο από το προβλήματα της καθημερινότητας
Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις, να τις τιμήσουν με την παρουσία τους και να χειροκροτήσουν το ταλέντο και τις προσπάθειες των συμμετεχόντων».

Ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων είπε:
«Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ψυχική ανάγκη. Έτσι, παρά τα δύσκολα που περνάμε όλοι, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει επιπτώσεις σε όλους πολίτες και φορείς, αποφασίσαμε και φέτος να συνεχίσουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, για τους πολίτες, τους αδελφούς μετανάστες που την περίοδο αυτή βρίσκονται στην περιοχή μας, για τους φορείς, για τον ίδιο τον τόπο μας.
Το νέο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον επηρέασε ποσοτικά και τις φετινές εκδηλώσεις όχι όμως και την ποιότητά τους.
Στόχος των εκδηλώσεων του Δήμου μας «Πολιτιστικά Δρώμενα 2013» είναι να συμμετέχουν ενεργά οι επισκέπτες σ’ αυτές και όχι να παραμένουν απλοί θεατές. Κυρίως όμως θέλουμε να αναδείξουμε τον τοπικό μας πολιτισμό, τους δικούς μας ανθρώπους, που υπηρετούν τον πολιτισμό, τους δικούς μας ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών.
Η πόλη των γραμμάτων και των τεχνών, η πόλη του πολυπολιτισμού, η Φλώρινα, έχει το σπάνιο προνόμιο να την διασχίζει ένα ποτάμι, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες.
Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν και πάλι κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, εκεί που δένουν αρμονικά με τον πολιτισμό και το περιβάλλον, γιατί οι Φλωρινιώτες θέλουν  να αναδείξουν  τη Φλώρινα, το ιστορικό της κέντρο, τη μοναδικότητα της περιοχής του Σακουλέβα, τον λόφο του Αγ. Παντελεήμονα, τον αρχαιολογικό χώρο,  ό, τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει η πόλη μας.
Στα «Πολιτιστικά Δρώμενα 2013», οι Φλωρινιώτες αναδεικνύουν τη Φλώρινα, γι’ αυτό η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά αποτελεί τη βάση των εκδηλώσεών μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συλλόγους, τους φορείς και τους μεμονωμένους ανθρώπους που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις αυτές. Να ευχαριστήσω επίσης θερμότατα και να συγχαρώ την επιτροπή των πολιτιστικών του Δήμου, η οποία συγκροτήθηκε για πρώτη φορά και αποτελείται από μέλη όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και στην οποία συμμετέχουν ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Καραγκιοζίδης, η κ. Κωτσαλίδου, ο κ. Αριστείδου και ο κ. Σταύρου και να τους συγχαρώ για όλη τη δουλειά που έκαναν. Επίσης, να ευχαριστήσω και να συγχαρώ και τους εργαζόμενους του Δήμου μας οι οποίοι μόχθησαν και θα μοχθήσουν όλο αυτό το διάστημα για να έχουμε πετυχημένες εκδηλώσεις.
Η διάρκεια θα είναι από τις 17 μέχρι και τις 25 Αυγούστου, και με την ελπίδα ότι θα αγκαλιάσετε και πάλι τις δικές σας εκδηλώσεις, σας εύχομαι μια ευχάριστη εβδομάδα».

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας στον αύλειο χώρο του 3ου γυμνασίου Φλώρινας, προβολή ταινιών από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.
Το πρωί της Κυριακής 18 Αυγούστου 2013 πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ Φλώρινας τουρνουά πετοσφαίρισης από την ομάδα του Φ.Σ.Φ. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ».

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το απόγευμα της Κυριακή 18 Αυγούστου με το εξής πρόγραμμα:
19:00, Πλατεία Γεωργίου Μόδη, Αγώνες επίδειξης και ανοιχτό τουρνουά πινγκ πονγκ από το σύλλογο ΣΑΡΙΣΕΣ και
21:00, Αυλή 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, Μουσική Συναυλία με το συγκρότημα «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ».
 2 (2).JPG3 (2).JPG4.JPG5.JPG6.JPG7.JPG8.JPG9.JPG10.JPG11.JPG12.JPG13.JPG14.JPG15.JPG18.JPG17.JPG16.JPG

20.JPG19.JPG



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου