Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Έναρξη μαθημάτων σε τμήματα της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας


Ετήσια σεμινάρια φωτογραφίας
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε όλα τα άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας που θέλουν να κάνουν τα πρώτα βήματα στο χώρο της φωτογραφίας, αλλά και σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις τεχνικές και αισθητικές τους γνώσεις. 
Τα σεμινάρια χωρίζονται σε τέσσερεις ενότητες.
Η πρώτη αφορά τα τεχνικά της φωτογραφίας. Στο κομμάτι αυτό προσφέρονται οι απαραίτητες τεχνικές γνώσεις που χρειάζεται ο επίδοξος φωτογράφος, από την λήψη μέχρι την εκτύπωση. Η δεύτερη ενότητα αφορά την φωτογραφική αισθητική. Επιδίωξη αυτού του μέρους είναι να διευρυνθούν οι φωτογραφικοί ορίζοντες των συμμετεχόντων, να αναπτυχθεί η οπτική τους αντίληψη και η κριτική ικανότητα απέναντι στη φωτογραφία και τις όμορες τέχνες. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει κύκλο μαθημάτων εκπαίδευσης πάνω στα βασικότερα προγράμματα και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία και εκτύπωση της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας. Η τέταρτη ενότητα αφορά την πρακτική εξάσκηση των μαθητών. Στα πλαίσια των πρακτικών μαθημάτων οργανώνονται συχνά φωτογραφικές εξορμήσεις που στοχεύουν στην εξάσκηση των μελών πάνω σε συγκεκριμένα project, που ανατίθενται με κοινή απόφαση των μελών.
Τα μαθήματα αρχίζουν στις 23 Σεπτεμβρίου 2013 στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας (πρώην ξενοδοχείο «Διεθνές»), Ι Καραβίτη 2. Οι εγγραφές θα γίνονται κατόπιν συνεννοήσεως στο 6984598985 κ. Κώστα Παπαϊωάννου.

Σκακιστική Ακαδημία
Η Σκακιστική Ακαδημία της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας με τις επιτυχίες των αθλητών της σε διεθνή τουρνουά, με τη συμμετοχή της σε όλα τα σκακιστικά δρώμενα της Κεντροδυτικής Μακεδονίας αλλά και με τις δύο ομάδες της (Σκακιστική Λέσχη _ Β΄εθνική, Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας _ Α΄εθνική) εγγυάται την πρόοδο των μαθητών της!
… το σκάκι από τη φύση του συνδυάζει στοιχεία αθλήματος, επιστήμης και τέχνης. Τα διακριτικά του γνωρίσματα, η αντικειμενικότητα και η περιπλοκότητα, θέτουν ως όρο της επιτυχούς ενασχόλησης με αυτό την καλλιέργεια μιας σύνθετης, πολύπλευρης σκέψης, ικανής να εξακριβώνει και να λαμβάνει υπόψη όλα τα δεδομένα. Εκεί θεμελιώνεται η στενή σχέση του με τη ζωή και η προνομιακή θέση, συγκριτικά με άλλα αθλήματα…
Σκάκι και Λογοτεχνία¨ Γ. Α.
 
Εγγραφές καθημερινά 6 με 7:30
Ιωάννου Καραβίτη 2 (πρώην ξενοδοχείο «ΔΙΕΘΝΕΣ»)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αντωνιάδης Χαράλαμπος 6937412010
Πετσίβα Μαρία 6974635186
Ζάικος Γεώργιος 6947800309
Πορίτσα Μαρία 6978352203
Τσακνάκη Δώρα 6944885112

Μαθήματα Ζωγραφικής
Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα τμήματα ζωγραφικής της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας
α) για παιδιά από 4 ετών έως Α’ Γυμνασίου
β) από Α’ Γυμνασίου και Ενήλικες (προετοιμασία για τη Σχολή Καλών Τεχνών)
Εγγραφές από 4 – 18 Σεπτεμβρίου κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 5 – 6.30 μ.μ στους χώρους της Λέσχης (Διεθνές).
Τα μαθήματα αρχίζουν την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες και εγγραφές στην κ. Άννα Γαζέα (τηλέφωνο 2385046963 και 6976725257)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου