Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Εις το επανειδείν....


Εις το επανειδείν....
Τις προάλλες έλαβα το φύλλο διακοπής μισθοδοσίας από την Κοζάνη και το πρόγραμμα των εξετάσεων του Σεπτεμβρίου που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη. Τίτλοι τέλους λοιπόν για το Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών της Φλώρινας μετά από 13 χρόνια λειτουργίας. Όσο και να μην είσαι προληπτικός...

Φταίει άραγε μόνο το σχέδιο «Αθηνά» ή μήπως ήταν απλά η ληξιαρχική πράξη θανάτου ενός τμήματος που αντιμετώπιζε σοβαρά και άλυτα προβλήματα. Φταίνε μόνο οι επιλογές του Υπουργείου ή έγιναν και αλλεπάλληλα λάθη στην πορεία με κορυφαίο ίσως τη μη στήριξη της ύστατης προσπάθειας της Διοικούσας να σώσει το Τμήμα και το Πανεπιστήμιο. Έχω άποψη, αλλά δεν έχει πλέον νόημα ο καταλογισμός ευθυνών.
Ως οικονομολόγος αντιλαμβάνομαι τις επιπτώσεις της αποχώρησης του ΤΒΣ για την  οικονομία και την κοινωνία της Φλώρινας Δεν κρύβω ότι η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη με εξυπηρετεί οικονομικά, οικογενειακά και επιστημονικά. Δεν μπορώ όμως να μην αναγνωρίσω και το τι οφείλω στη Φλώρινα και στους ανθρώπους που τόσα χρόνια μας στήριξαν και να φύγω σαν κλέφτης. Απλά αντί αντίο προτιμώ να πω ευχαριστώ και στο επανειδείν.
                                                                                   Χρήστος Νίκας
                                                                            Αναπληρωτής Καθηγητής
                                                                           Τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών
                                                                           και  Ανατολικών Σπουδών

                                                                          Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

1 σχόλιο: