Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2013

"Γνωρίζοντας το δάσος της πόλης μου" για το Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας


Στις 24 Οκτωβρίου 2013 η εκπαιδευτικός Κυριακή Αμαραντίδου με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας παρακολούθησαντο πρόγραμμα του ΚΠΕ Βεύης-Μελίτης «Γνωρίζοντας το δάσος της πόλης μου», που
πραγματοποιείται στην πόλη της Φλώρινας και στο περιαστικό δάσος στον λόφο του Αγίου Παντελεήμονα. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το  σχολείο των παιδιών με μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τη δομή και τις λειτουργίες του δασικού οικοσυστήματος. Ακολούθησε πορεία μέσα  στην πόλη της Φλώρινας, με στάσεις κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα,  όπου οι μαθητές έμαθαν στοιχεία για την ιστορία και αρχιτεκτονική της πόλης.
 Στη συνέχεια, και μέσα από συγκεκριμένο μονοπάτι, ανέβηκαν στο περιαστικό δάσος, όπου έμαθαν προσανατολισμό, παρατήρησαν την πόλη, συνειδητοποίησαν την επίδραση του δάσους στο μικροκλίμα της περιοχής, αναγνώρισαν και κατέγραψαν συγκεκριμένα είδη χλωρίδας και πανίδας και εντόπισαν ανθρώπινες παρεμβάσεις σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Κατόπιν, περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της ελληνιστικής πόλης, ενώ στον χώρο πληροφόρησης του Δασαρχείου Φλώρινας έμαθαν να εντοπίζουν τα μονοπάτια του δάσους στον υπαίθριο χάρτη.
Στο τέλος του προγράμματος, οι μαθητές συζήτησαν για τις εμπειρίες τους στο δάσος, για την προσφορά του δάσους και τους τρόπους προστασίας του, συμμετείχαν σε διάφορα περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκεύασαν τα δικά τους έργα τέχνης με υλικά του δάσους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου