Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Ρ. Μακρή: «Η τρόικα της συμφοράς παρέδωσε στους Καναδούς την Ελληνική παραγωγή Φέτας»


Κατάθεση ερώτησης για το μείζον θέμα της ονομασίας της Φέτας και της καταπάτησης των Ελληνικών συμφερόντων.
Ραχήλ Μακρή: «Πολυεπίπεδη διάλυση του πρωτογενούς τομέα στο κομμάτι της παραγωγής, των εξαγωγών και της διασφάλισης των διεθνών κεκτημένων»
Οι Εθνικές ήττες έρχονται η μία μετά την άλλη και μάλιστα σε άψογη συνεργασία μεταξύ των  «πρασινογαλάζιων» Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανάπτυξης και της «Παπανδρεϊκιάς» Επιτρόπου μας στην Ε.Ε., Μαρίας Δαμανάκη.

Η τρόικα της συμφοράς  παρέδωσε στους Καναδούς   την Ελληνική παραγωγή Φέτας  και με  περίσσιο θράσος,  προσπαθεί να περάσει  επικοινωνιακά ως επιτυχία της κυβέρνησης.
Οι συνέπειες μέσα στην επόμενη 5ετία θα είναι καταστροφικές για τους κτηνοτρόφους, αλλά και τα τυροκομεία τα οποία θα οδηγηθούν σε παραγωγική παράλυση.
Εκτός αυτών η νέα ΚΑΠ σε συνδυασμό με το σχέδιο δράσης στη Γεωργία και την κτηνοτροφία μετατρέπουν τον πρωτογενή τομέα σε σεληνιακό τοπίο. Αποχαρακτηρίζουν εκατομμύρια στρέμματα Βοσκοτόπων με συνέπεια να οδηγούν σε καταστροφή την πλειοψηφία των κτηνοτρόφων που στηρίζονται κυρίως στη αιγοπροβατοτροφία. Από την άλλη, επιβάλουν με τον νέο Ενιαίο φόρο ακινήτων δυσβάσταχτα χαράτσια στα αγροκτήματα και τους στάβλους, ενώ την ίδια στιγμή το γάλα αγοράζεται από τις εταιρείες των μεγάλων καρτέλ σε εξευτελιστικές τιμές ακόμη και 20 λεπτά ανά κιλό, την ώρα που οι ζωοτροφές βρίσκονται σε απαγορευτικές τιμές. 
Η Βουλευτής Ν. Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή από κοινού με τον Ανεξάρτητο  Βουλευτή Ν. Κοζάνης κ. Γεώργιο Κασαπίδη  και άλλους Βουλευτές συνυπέγραψε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων     ζητώντας να  διευκρινιστεί σε ποιες ενέργειες προέβη η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την  προάσπιση  των Εθνικών  μας συμφερόντων σε ο, τι αφορά τη Φέτα, αλλά και την επιβίωση του πρωτογενούς, αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου