Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα καταδίκης κατά της Χρυσής Αυγής

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την απόλυτη καταδίκη του για τις εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, οι οποίες κορυφώθηκαν με την πολιτική δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήρθε μετά από μια πολυδαίδαλη δράση με επιθέσεις εναντίον δημοκρατικών ανθρώπων, πογκρόμ εναντίον μεταναστών, τραμπουκισμούς σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες, ρατσιστικών συσσιτίων, υπερψήφιση αντιλαϊκών-αντεργατικών μέτρων στη βουλή, εναντίωση σε λαϊκές κινητοποιήσεις. Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα του συστήματος, τροφοδοτήθηκε από τη κρίση και τη λαϊκή αγανάκτηση, άπλωσε τα πλοκάμια της σε στρατό, αστυνομία, συνδέσμους φιλάθλων και στην κοινωνία και επέβαλλε την φασιστική-ναζιστική προπαγάνδα της σε μέσα ενημέρωσης, σε σχολεία, στην καθημερινότητά μας …
Οι δράσεις και οι επιθέσεις αυτές επιβεβαιώνουν το φασιστικό-ναζιστικό και εγκληματικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής και αποκαλύπτουν το συστημικό ρόλο της, που έχει στόχο τον εκφοβισμό και το χτύπημα μεμονωμένων πολιτών, του λαού και της Δημοκρατίας. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει καλά ότι οι προκάτοχοι της Χρυσής Αυγής, τα τάγματα Ασφαλείας, οι εθνικοσοσιαλιστές και οι φασίστες, ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με το κατοχικό καθεστώς των Ναζί και πολέμησαν ενάντια στους πατριώτες αγωνιστές. Το λανσάρισμα του πατριωτικού προσωπείου της κατέρρευσε πλέον στα μάτια του κόσμου με τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για
το ναζιστικό χαρακτήρα της.
Στη χώρα, όπου γεννήθηκε και ανδρώθηκε η Δημοκρατία, τέτοιου είδους εγκληματικές δράσεις πρέπει να στιγματίζονται άμεσα, να καταδικάζονται απερίφραστα από τους πολίτες και τους φορείς της Περιφέρειας μας και να απομονώνονται πολιτικά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ζητά από την πολιτεία σε όλες τις εκφάνσεις της και από την ηγεσία της Περιφέρειάς μας να πάρουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, έστω και με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, έχοντας τραγικά αποτελέσματα, ώστε η εγκληματική αυτή συμμορία να βρεθεί ενώπιον του νόμου και να λογοδοτήσει για τις εγκληματικές πράξεις που διαπράττει.
Καταδικάζει κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας από οποιαδήποτε ομάδα κι αν προέρχεται που στόχο έχει τη συνταγματική εκτροπή, εκφράζοντας τη μεγάλη του ανησυχία για τη δράση της οργάνωσης αυτής τόσο πανελλαδικά όσο και στην περιφέρειά μας, και επισημαίνει την ανάγκη τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να κάνουν ότι είναι αναγκαίο, για να μη διαταραχθεί η αρμονική συμβίωση των πολιτών.
Απαιτεί την πλήρη κάθαρση και την παραδειγματική τιμωρία όσων ενέχονται σε δραστηριότητες που στρέφονται κατά της κοινωνίας μας, των δημοκρατικών θεσμών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Επιδιώκει την πολιτική απομόνωση της και καλεί όλους τους δημοκρατικούς φορείς να μην συνδιαλέγονται και να μην προσκαλούν σε εκδηλώσεις τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.
Ζητά από την κοινωνία της Περιφέρειάς μας να αντισταθεί ενωμένα, αλληλέγγυα, με ψυχραιμία και σθένος στην προσπάθεια εκμετάλλευσης των προβλημάτων που επέφερε η οικονομική κρίση.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Καραθανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου