Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» σε Φλώρινα και Αμύνταιο

Οι εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς" και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συμμετέχουν ενεργά στην Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα για το 2013.

Ο Νομός Φλώρινας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις πανελλαδικά με τα λιγότερα τροχαία ατυχήματα και συμμετέχει δυναμικά σ' όλες τις εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή. Είναι χρέος μας να μηδενίσουμε τα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή μας.
Στην πόλη της Φλώρινας, οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. θα βρίσκονται στον πεζόδρομο, στο Café-Bar « La Casa», σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, από τις 9.00 μμ, ενώ στο Αμύνταιο στο Café «ΤΑ ΡΟΔΑ».

Η συγκεκριμένη δράση διεξάγεται με την υποστήριξη των Εθελοντών του Ινστιτούτου πανελλαδικά, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία συμμετέχουν στις ενέργειες του Ι.Ο.ΑΣ. και βοηθάνε για την καλή διεξαγωγή τους, αναλαμβάνοντας δράση έξω από 39 νυχτερινά κέντρα για φέτος.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.
Οι εθελοντές, μεταξύ 18 και 35 ετών, θα βρίσκονται έξω από τα νυχτερινά κέντρα των παραπάνω πόλεων για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.
Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι. Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται ενώ σε άλλη περίπτωση, οι εθελοντές μας θα συμβουλεύουν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.
Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

Το έτος 2012, που επίσης πραγματοποιήθηκε η εν λόγω ενέργεια, ο αριθμός του πληθυσμού που συμμετείχε στις εκδηλώσεις ανήλθε σε 3.401 άτομα από 32 νυχτερινά κέντρα σε 18 πόλεις.
Από αυτούς 1.205 (812 άνδρες και 393 γυναίκες) προσήλθαν για να υποβληθούν σε αλκοτέστ, με τα αποτελέσματα να δείχνουν 224 (179 άνδρες και 45 γυναίκες) πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ.
Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται από το Ινστιτούτο με τη συμβολή της Τροχαίας που διαθέτει τα αλκοολόμετρα στο Ινστιτούτο και η φετινή «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π) και του Συνδέσμου Ελλήνων παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινή πίστη τους, πως μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση προκύπτουν απτά αποτελέσματα.
Επιπλέον η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα δεν θα πραγματοποιούταν τόσα χρόνια χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών του Ινστιτούτου και συνεργαζόμενους φορείς: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Δ/νση Α’Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, Δ/νση Α'Βαθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κέρκυρας, Τμ. Τροχαίας Δράμας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, ΑΧΑ Ασφαλιστική, Δήμος Αμαρουσίου, Δήμος Χαλανδρίου, ΕΚΑΤΟ Φλώρινας, Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Λακωνίας, Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού, έδρα Φιλιατρά Νομού Μεσσηνίας, ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου, Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων στα Χανιά και Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται επίσης με τους Responsible Young Drivers του Βελγίου στην Ευρώπη.

Ραντεβού σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου για να διασκεδάζουμε πάντα με ασφάλεια!

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ.: 210 8620150, 6984111206, 6984111204, καθώς και στο σύνδεσμοhttps://www.facebook.com/ioas.panos.milonas/app_256579511063777

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου