Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Τι μας κρύβετε κ. Σαπαλίδη;

Ο πρόεδρος Σ. Σαπαλίδης και η Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Φλώρινας δεν δίνουν στοιχεία που αφορούν στη διοικητική και οικονομική λειτουργία του επιμελητηρίου σε δύο εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου. 
• Μας κρύβετε κάτι κύριε Σαπαλίδη; Τι φοβάστε;
• Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου δεν πρέπει να γνωρίζουν ποιές αποφάσεις πήρε η Διοικούσα Επιτροπή;
• Δεν θέλετε διαφάνεια στο Επιμελητήριο;
• Απαξιώνετε ή όχι το Επιμελητήριο με τις πρακτικές σας αυτές; 


Με ενυπόγραφη επιστολή μας στις 2 Αυγούστου 2013, ζητήσαμε από το Επιμελητήριο συγκεκριμένα έγγραφα ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα για την οικονομική λειτουργία του επιμελητηρίου.
Στις 4 Οκτωβρίου επιτέλους και μετά από 63 μέρες συγκλήθηκε το Δ.Σ. και ο πρόεδρος του ευαρεστήθηκε να συμπεριλάβει ως θέμα την «παροχή» των στοιχείων που ζητήσαμε. Στο συμβούλιο παραβρέθηκε όλως περιέργως και ο πρώην πρόεδρος του Επιμελητηρίου Α. Αριστείδου ο οποίος λειτούργησε υποστηρικτικά ως προς τον Πρόεδρο Σ. Σαπαλίδη προτρέποντας μας σε συνεργασία με την παρούσα Διοικούσα Επιτροπή και προφανώς σε σιωπή.

Παρά την επίμονη απαίτηση μας ο Σ. Σαπαλίδης και η Δ.Ε. ούτε στη συνεδρίαση αυτή μας έδωσαν:
• Τους οικονομικούς απολογισμούς του Επιμελητηρίου για τα έτη 2008, 2009, 2010 και 2011
• Τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Διοικούσας Επιτροπής από τον Ιανουάριο του 2012 έως σήμερα, όπου παίρνονται ουσιαστικά όλες οι αποφάσεις που αφορούν στο Eπιμελητήριο. Επικαλέστηκαν δε τυπικούς και αστείους λόγους για την άρνηση τους.

Τι φοβάστε, κύριε Σαπαλίδη; Γιατί δεν ενημερώνετε το Διοικητικό Συμβούλιο για όλες τις ενέργειες και αποφάσεις της Διοικούσας Επιτροπής;

Εμείς από την πλευρά μας καταθέτουμε τον προβληματισμό μας για τον τρόπο λειτουργίας του Επιμελητηρίου και τις πρακτικές του Σ. Σαπαλίδη αφήνοντας τον στην κρίση των επαγγελματιών του Νομού που όλα αυτά τα χρόνια στηρίζουν το Επιμελητήριο.

Παράλληλα δηλώνουμε ότι τα στοιχεία, που δεν μας δόθηκαν, θα τα ζητήσουμε από τις αρμόδιες αρχές γιατί η προσπάθεια μας για πλήρη διαφάνεια και πληροφόρηση συνεχίζεται….
Χρήστος Δέδες
Βιοτέχνης
Γεώργιος Φουντουκίδης
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου