Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΔΤ- 129η ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΓΕΝΕΥΗ

                                                            
             
    7 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                              
συμμετοχη της βουλευτου ν. κοζανησ ραχηλ μακρη στη 129η συνελευση της διακοινοβουλευτικησ ενωσησ στη γενευη

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της 129ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης που πραγματοποιούνται στη Γενεύη μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2013. Παράλληλα, διεξάγονται συναντήσεις της Γεωπολιτικής Ομάδας 12+ στην οποία ανήκει η Ελλάδα. Στη Συνέλευση συμμετέχουν οι Βουλευτές, μέλη του Οργανισμού, ενώ τα  θέματα που θα συζητηθούν στις τρεις Μόνιμες Επιτροπές της Ένωσης είναι τα εξής:


1η Μόνιμη Επιτροπή για την Ειρήνη και τη Διεθνή Ασφάλεια:
 Θέμα: «Η συνεισφορά των Κοινοβουλίων για έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα»

2η Μόνιμη Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο
Θέμα: «Λαμβάνοντας υπόψη δημογραφικές τάσεις και φυσικούς περιορισμούς για μια ανάπτυξη ανθεκτική απέναντι στους κινδύνους»

3η Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Θέμα: «Ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, συγκεκριμένα των ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών, και στην πρόληψη εκμετάλλευσής τους σε καταστάσεις πολέμου και συγκρούσεων»,

ενώ ταυτόχρονα θα διεξάγονται συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.
Η Βουλευτής Κοζάνης, κ. Ραχήλ Μακρή συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ολομέλειας της διακοινοβουλευτικής, στη 2η μόνιμη Επιτροπή για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Οικονομία και το Εμπόριο, και στην 3η Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε ότι η αντιπροσωπεία του γειτονικού κράτους των Σκοπίων, με προκλητικό τρόπο αυτοαποκαλούνταν με διακριτικά ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Η κ. Μακρή μαζί με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία αντέδρασαν έντονα στην πρόκληση των γειτόνων και παρενέβησαν με διάβημα στον Πρόεδρο της συνέλευσης, ο οποίος ζήτησε από τους Σκοπιανούς να αλλάξουν τα διακριτικά. Παράλληλα,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ελληνικής Αποστολής με την αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η πρόεδρος της αποστολής εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας της για επενδύσεις και την διευκόλυνση στην έκδοση βίζας, καθώς υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την επίσκεψη τουριστών στην χώρα μας. Επίσης, τόνισαν το ενδιαφέρον τους για τον τομέα των αγροτικών προϊόντων και προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας. Η πρόεδρος της αποστολής κάλεσε την ελληνική αποστολή στο Abu Dhabi στην έκθεση τροφίμων SIAL. O αρχηγός της ελληνικής αποστολής αφού τόνισε τις σχέσεις φιλίας που ενώνουν χρόνια τους δύο λαούς ζήτησε την αποστολή υπομνημάτων προκειμένου να διαβιβαστούν στα αρμόδια υπουργεία.

                                                                                             
Πολιτικό Γραφείο Ραχήλ Μακρή
Βουλής 4,10562 Αθήνα,Τηλ.:210 3706331, Φάξ,:210 3706531

25ης Μαρτίου 36. 50200 Πτολεμαΐδα, Τηλ.:2463020841,Φάξ.: 2463020842 rachil.makri@parliament.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου