Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Θεματικοί κήποι στη Φλώρινα από τον Αρκτούρο

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος «ΒΙΟτοπος – Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά με τη δημιουργία των θεματικών κήπων στον νομό Φλώρινας στο Γενικό Λύκειο Αμυνταίου και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φλώρινας-ΚΕΚΥΚΑμεΑ. 
Οι δύο «ΒΙΟτοποι της Αρκούδας», 100 τ.μ. ο καθένας, προετοιμάστηκαν κατάλληλα με τη συμβολή των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου, ενώ ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και το συνεργείο του με την συνεργασία των δυναμικών παιδιών και την αρωγή των καθηγητών και των υπευθύνων ανέλαβαν να αναμορφώσουν τους υπαίθριους χώρους και συμβάλουν στο ιδιαίτερο πρασίνισμά τους.
Πλέον η φυσιολογία του Γενικού Λυκείου Αμυνταίου και του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Φλώρινας-ΚΕΚΥΚΑμεΑ Φλώρινας έχει αλλάξει και μαζί του και η καθημερινότητα των παιδιών, καθότι έχουν πλέον υιοθετήσει και δεσμευτεί για τη φροντίδα των φυτών του κήπου!
Η δημιουργία ΒΙΟτόπων συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς στην Καστοριά. Το 1ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού Καστοριάς και το Συγκρότημα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΕΚ Καστοριάς ξεκίνησαν ήδη να προετοιμάζουν το έδαφος!

Όλα τα νέα και την εξέλιξη του προγράμματος μπορεί κανείς να παρακολουθεί μέσα από το blog του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στη διεύθυνσηhttp://arcturos.wordpress.com/category/ΒΙΟτοπος/ ενώ στη σελίδα «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» (http://bit.ly/BIOtopos) στο Facebook θα υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τακτική ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου