Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Μανιάτης: Είναι δυνατή η επανασύνδεση του ρεύματος σε 10.000 σπίτια σε 10 μέρες


Γ. Μανιάτης: Είναι δυνατή η επανασύνδεση του ρεύματος σε 10.000 σπίτια σε 10 μέρες
Επιμένει η κυβέρνηση στο σχέδιό της για επανασύνδεση με τη ΔΕΗ των νοικοκυριών που δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, παρά τις αποστάσεις που έχουν κρατήσει πολλοί δήμαρχοι.

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, η επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε 10.000 πολίτες πριν από τα Χριστούγεννα δεν είναι κάτι ακατόρθωτο.
Οι δήμαρχοι πολλών πόλεων, πάντως, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, σημειώνοντας πως είναι αδύνατο να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις γιορτές η καταγραφή των πολιτών που ζουν με κομμένο ρεύμα. Ωστόσο, ο κ. Μανιάτης υποστηρίζει πως η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα, εφόσον λειτουργήσουν σωστά οι επιτροπές σε επίπεδο δήμου. Όπως είπε, «αν λειτουργήσουν σωστά οι επιτροπές στο επίπεδο κάθε δήμου, υπάρχει η δυνατότητα σε 10 ημέρες να γίνουν 10.000 επανασυνδέσεις».
Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, τα νοικοκυριά που δεν έχουν πια ηλεκτροδότηση είναι περίπου 10.000 με 15.000. Τα στοιχεία αυτά εκτιμάται πως αφορούν νοικοκυριά που παραμένουν χωρίς ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι πληροφορίες που αφορούν καταναλωτές, στους οποίους διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και προχώρησαν σε διακανονισμό και επανασύνδεση κάνουν λόγο για πολλές δεκάδες χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου