Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κ. Χατζηδάκης: «Μεταβατική» νομοθετική ρύθμιση το 2014 για τους πλειστηριασμούς στα ακίνητα

Κ. Χατζηδάκης: «Μεταβατική» νομοθετική ρύθμιση το 2014 για τους πλειστηριασμούς στα ακίνητα
Για μία μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για το 2014, που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία των «πραγματικά αδύναμων», και η οποία θα κατατεθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου, έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σε δηλώσεις του σχετικά με την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πού θα τεθεί το όριο για την άρση της προστασίας, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως θα είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, μεταξύ αυτών και του περιουσιακού προφίλ του εκάστοτε δανειολήπτη. «Δεν μπορεί να υπάρχουν οι 'έξυπνοι', που δεν πληρώνουν, και τα κορόιδα», σημείωσε στις δηλώσεις που έκανε στο Σκάι.
Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν προβλέπει την αποδυνάμωση της υφιστάμενης δικαστικής προστασίας (βάσει των νόμων Κατσέλη και Στεργίου), η οποία είναι η «ισχυρότερη στην Ευρώπη», αλλά την αλλαγή του πλαισίου εξωδικαστικών προστασιών. Σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι μία μόνιμη λύση, που θα επιτρέπει την εξωδικαστική ρύθμιση των διαφορών μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών, με «αντικειμενικό, ευρωπαϊκό τρόπο» και «χωρίς εντάσεις».
Το μοντέλο αυτό, όπως εξήγησε ο κ. Χατζηδάκης, θα περιλαμβάνει ως πυλώνα τον θεσμό της διαμεσολάβησης, καθώς και άλλους παράγοντες, όπως διευκολύνσεις και κώδικα καλών πρακτικών για τους καλοπληρωτές. Πρόσθεσε επίσης πως το υπουργείο επιδιώκει την επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών στα ειρηνοδικεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου