Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Αυτό που ζητάει ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος για την Φλώρινα το δίνουν απλόχερα στην Αθήνα. Οι Βουλευτές μας και η Περιφέρεια κοιμούνται;

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στην Αττική τις ημέρες που θα παρατηρείται αιθαλομίχλη

Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στην Αττική τις ημέρες που θα παρατηρείται αιθαλομίχλη
Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα θα παρέχεται, σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, στους δικαιούχους κοινωνικών τιμολογίων τις ημέρες που καταγράφονται υπερβάσεις αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου να περιοριστεί η χρήση τζακιού.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Μανιάτης ανέφερε πως το δωρεάν ρεύμα θα παρέχεται για τις ημέρες που τα αιωρούμενα σωματίδια θα ξεπερνούν το όριο του 150 mg/ m3 και θα υπολογίζεται για διπλάσιες ημέρες από όσες καταγράφονται οι υπερβάσεις. 
Αυτό σημαίνει ότι αν για παράδειγμα παρατηρηθεί αιθαλομίχλη 5 φορές μέσα στο δίμηνο, ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα υπολογιστεί με δωρεάν ρεύμα για 10 ημέρες. Η ρύθμιση αφορά τους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώνει τις υπερβάσεις του ορίου των αιωρούμενων σωματιδίων, προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν πότε τίθεται σε ισχύ το μέτρο.
Στο κοινωνικό τιμολόγιο έχουν ενταχθεί 470.000 δικαιούχοι, εκ των οποίων οι 150.000 βρίσκονται στην Αττική.
Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων είναι επίσης, όπως σημείωσε ο κ. Μανιάτης, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με έκπτωση έως 70% στις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας των πολιτών. Οι δομές αυτές υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε 2.000 - 3.000, σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος, επιπλέον,δεσμεύτηκε εκ νέου ότι δεν θα κόβεται το ρεύμα στους αδύναμους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου