Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μπουτάρης έκοψε την κορδέλα


Ξεκίνησε, και επίσημα, την πορεία του στον χρόνο το Προπονητικό και Αγωνιστικό Κέντρο Ξιφασκίας του Ο.ΞΙ.Φ. στην Θεσσαλονίκη. 
Σε μια λιτή, αλλά «πλούσια» σε μηνύματα, τελετή παρουσία πλήθος κόσμου ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Ιωάννης Μπουτάρης έκοψε την κορδέλα εγκαινίων του TFC καλωσορίζοντας τον Ο.ΞΙ.Φ. στην συμπρωτεύουσα. «Γνωρίζω τα επιτεύγματα που έχετε καταφέρει να κατακτήσετε στην Φλώρινα. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνω ότι μπορώ ώστε να έχετε μια αντίστοιχη πορεία εδώ, στην Θεσσαλονίκη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος.
Ιστορική χαρακτηρίζεται και η ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδία Ξιφασκίας κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκη, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στην μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα πορεία του Ο.ΞΙ.Φ. τόνισε: «Μόλις προχθές η Εκτελεστική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας αποφάσισε την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ξίφους Μονομαχίας Νέων Ανδρών (ατομικά και ομαδικά) στις 19 και 20 Οκτωβρίου 2014 στην Θεσσαλονίκη!»
Και συνέχισε ευχόμενος καλή επιτυχία «αντιλαμβάνεσθε ότι η Θεσσαλονίκη μπαίνει δυνατά στην Παγκόσμια Κοινότητα του Αθλήματος της Ξιφασκίας. Σε συνδυασμό με αυτήν την υπέροχη εγκατάσταση είμαι σίγουρος ότι σύντομα η Θεσσαλονίκη θα καταστεί κέντρο της Ξιφασκίας στην περιοχή.»
Τους καλεσμένους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Ο.ΞΙ.Φ. κος Χρήστος Παυλίδης. Το παρόν έδωσαν το μέλος της ΕΟΕ κος Στ, Αγγελούδης, η Δ/τρια του Ολυμπιακού Μουσείου κ. Κ. Ουδατζή, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πανεπιστημιακού Αθλητισμού του ΑΠΘ κος Γ. Δογάνης, εκπρόσωποι των σωματείων Ξιφασκίας της Θεσσαλονίκης κ.κ. Πασχαλίδης, Μανομενίδης, Μπουζίκας κ.ά.
Ιδιαίτερη Τιμή για τον Ο.ΞΙ.Φ. ήταν η παρουσία του Προέδρου της Αθλητικής Λέσχης Ξιφασκίας Χανίων κ. Ιπποκράτη Μανουδάκη.
Τα εγκαίνια συνέπεσαν με την διοργάνωση των 1ων Πανεπιστημιακών Αγώνων Ξιφασκίας με την συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών του ΑΠΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου