Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

    
           Φλώρινα, 02-12-2013

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η 3 Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία.

Δεν είναι μια ημέρα γιορτής και μνήμης, αλλά μια ημέρα, όπως όλες του χρόνου, που απλά υπενθυμίζεται ότι η αναπηρία είναι αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης φύσης, της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

Αυτή η ημέρα είναι μια ευκαιρία για να διαμηνύσουμε ότι τα Άτομα με Αναπηρία δεν είναι διαφορετικά από όλους τους υπόλοιπους. Είναι ισότιμοι πολίτες με ιδιαίτερες  μεν ικανότητες, αλλά ίσων και ίδιων δικαιωμάτων με όλους τους άλλους ανθρώπους της κοινωνίας στην οποία ζουν.

Και με την ευκαιρία της ημέρας αυτής θα ήθελα να τονίσω την ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των κέντρων λήψης αποφάσεων, των ίδιων των ατόμων με αναπηρία αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας, ώστε τα άτομα αυτά να μην αντιμετωπίζονται ως αντικείμενα οίκτου, αλλά όπως όλοι οι άνθρωποι .

Γιατί η αναπηρία δεν έχει χρώμα, φύλο και ηλικία. Και παρά τις δυσκολίες της αναπηρίας που βιώνει κάθε άτομο αγωνίζεται να νικήσει την αναπηρία και να ζήσει μια ζωή δραστήρια και δημιουργική.


Τα άτομα  αυτά έχουν το δικαίωμα και συνεχίζουν να ονειρεύονται και να προσπαθούν να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα. Οι άνθρωποι αυτοί μέσα από τον αγώνα τους γίνονται φωτεινό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους. Το παράδειγμά τους μας οπλίζει με δύναμη και κουράγιο, για να αντιμετωπίσουμε κι εμείς τις δυσκολίες -μικρές ή μεγάλες- της ζωής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου