Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ράγισαν καρδιές στη μνήμη της Αντωνίας Τσαμουρίδου

Με μεγάλη επιτυχία, διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 15 και 16/2/2014 στο στάδιο “Δημήτριος Βικέλλας” στο Μακροχώρι Ημαθίας, το κύπελλο εγχρώμων και μαύρων ζωνών της Ένωσης Καράτε Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, προς τιμήν της αδικοχαμένης Πρωταθλήτριας και στέλεχος της Εθνικής ομάδας που φέρει και το όνομά ΤΗΣ. 

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής έγινε η επίσημη τελετή έναρξης, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κου Καραπαναγιωτίδη, της δημάρχου κας Ουρσουτζόγλου, σύσσωμης η διοίκηση της ΕΛΟΚ, η Κεντρική επιτροπή διαιτησίας και η Διοίκηση της ΕΚΚΕΒΕ, ενώ πλήθος κόσμου είχε κατακλήσει το ΔΑΚ “Δημήτριος Βικέλας”.
Κατά την τελετή έναρξης έγιναν επιδείξεις από τους αθλητές του Πανημαθιακού Συλλόγου, όπου ανήκε και η εκλιπούσα, ενώ το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα όταν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη της αδικοχαμένης αθλήτριας Αντωνίας Τσαμουρίδου, καθώς σε videowall που είχε στηθεί στον χώρο προβάλλονταν φωτογραφικό υλικό και video. Το χειροκρότημα αλλά και ο κόμπος στο στομάχι όλων, μετά το λεπτό σιγής, ήταν ενδεικτικό.
Ιδιαίτερα συγκινημένοι και με τρεμάμενη φωνή οι προπονητές ΤΗΣ, Πανετσίδης Νικόλαος και Χασιώτου Ειρήνη μίλησαν για την Αντωνία. Στην συνέχεια η αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΛΟΚ κα Εμμανουέλα Ποντίδα – Γερολύμπου απένειμε τιμητική πλακέτα στην αδελφή της Αντωνίας Κική Τσαμουρίδου.
Στον αγωνιστικό τομέα τώρα ο σύλλογος της Φλώρινας ΑΣ “Παγκράτιον” τα πήγε αρκετά καλά, συμμετείχε με εικοσαμελή αποστολή και κατετάγει στην 5η θέση ανάμεσα σε 40 συλλόγους, με συγκομιδή 16 μεταλλίων εκ των οποίων 5 χρυσά, 6 ασημένια και 5 χάλκινα.
Χρυσά μετάλλια: Παλλιογιάννη Φωτεινή (kata & kumite), Μπακράτσης Γεώργιος (kata 2002), Σιώκης Λουκάς (kata 2004) και Αμβράσης Βασίλειος (kumite 2003).
Ασημένια μετάλλια: Μαραντίδης Μιλτιάδης (kata εφήβων), Τραϊκου Ελένη (kata 2004), Χρήστου Ραφαηλία (kata 2006), Αμβράσης Βασίλειος (kata 2003), Τσάνης Πέτρος(kata 2004), Τσαρτσιταλίδου Ερήνη-Μαρία (kumite γυναικών).
Χάλκινα μετάλλια: Μικρόπουλος Αιμίλιος (kata ανδρων), Τσαρτσιταλίδου Ειρήνη-Μαρία (kumite γυναικών), Μπακάλης Νίκος (kata &kumite 2001), Τσάνης Πέτρος (kumite2004).
Τσαρτσιταλίδης Κίμων (Γ. Γραμματέας της Ένωσης Καράτε Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας): Είναι πολύ βαριά η ευθύνη της διοργάνωσης ενός τέτοιου πρωταθλήματος, όταν μας έγινε η πρόταση από τους προπονητές της αδικοχαμένης Αντωνίας μας συγκίνησε όλους ιδιαίτερα και ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε σαν Ένωση για να τιμήσουμε την Αντωνία ως μέλος της οικογένειάς μας, γιατί εμείς στο καράτε είμαστε μια οικογένεια.
Η “Αντωνίτσα” μας ήταν από τα πιο αγαπητά παιδιά, πάντα χαμογελαστή με ήθος και αγωνιστικότητα και πάθος με το καράτε, άλλωστε γι’ αυτό και έφτασε σε υψηλό επίπεδο. Θέλω να πω ένα μεγάλο Σ’ ΑΓΑΠΩ Αντωνίτσα και για μας δεν έφυγες ποτέ αφού θα είσαι πάντα στις καρδιές μας. Εμείς το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να καθιερώσουμε το πρωτάθλημα στην μνήμη σου κάθε χρόνο τέτοια εποχή.
Σαν πρόεδρος του συλλόγου θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί και πάλι κράτησαν ψηλά τον σύλλογο αν και υποχωρήσαμε κατά δυο θέσεις. Αυτή η υποχώρηση οφείλεται στο ότι είχαμε πολλές ελλείψεις στην ομάδα και στο ότι τα παιδιά που αγωνίστηκαν μετά την τελετή έναρξης παίξανε κυριολεκτικά κλαμένα μιας και το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Να δώσω πολλά συγχαρητήρια και στον Κορομπίλη Νικόλαο ο οποίος είχε πολύ καλή απόδοση σαν διαιτητής και είναι κόσμημα της Ελληνικής διαιτησίας μιας και σε όλους τους αγώνες συγκαταλέγεται στους καλύτερους διαιτητές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου