Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014

Διημερίδα της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος στη Φλώρινα

Η ανάγκη της επί τόπου αντιμετώπισης των ουρολογικών παθήσεων και η αποκέντρωση της επιστημονικής γνώσης αποτελούν βασικές

παραμέτρους της διημερίδας που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2014 στο ξενοδοχείο ΦΑΙΔΩΝ Palace στην πόλη της Φλώρινας. 
Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνεδρίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες Τρίτη 18/2 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος της Ουρολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας Χάρης Αηδονόπουλος, ανέλυσε διεξοδικά τα θέματα που θα παρουσιαστούν από τους καταξιωμένους εισηγητές και επισήμανε πως η Φλώρινα είναι η πρώτη «στάση» για την ΟΥ.Ε.Β.Ε. στο επιστημονικό «ταξίδι» που ξεκινά από τη δυτική Μακεδονία και θα καταλήξει στον Έβρο. Όπως εξήγησε ο κ. Αηδονόπουλος, θα ακολουθήσει η Ξάνθη και το Σεπτέμβριο θα κορυφωθούν οι πρωτοβουλίες με τη διεξαγωγή της πρώτης κοινής ελληνοτουρκική ουρολογικής ογκολογικής συνεδρίας στην Αλεξανδρούπολη.
Όσο αφορά στη Φλώρινα, όπως εξήγησε ο κ. Αηδονόπουλος, επελέγη γιατί «βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας, με ένα μέτριο οδικό δίκτυο και μέτρια διασύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα που έχουν και τις περισσότερες ιατρικές υποδομές».
Σκοπός μας είναι, συνέχισε ο πρόεδρος της ΟΥ.Ε.Β.Ε., «η διαρκής επιμόρφωση των γιατρών της περιφέρειας, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, όπως τα skype sessions. Με τις μεθόδους αυτές ο γιατρός θα μπορεί να ενημερώνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο αντικείμενο του. Οι έξυπνες αυτές τεχνολογίες αναμένεται να διευκολύνουν το έργο των γιατρών σε σημαντικό βαθμό και θα αποτελέσουν αντικείμενο εισήγησης του Δρ. Ιατρικής Πληροφορικής Γιώργου Κολοστούμπη».
Το συνέδριο στην πόλη της Φλώρινας διοργανώνεται από την Ουρολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Ουρολογική Κλινική του Γ.Ν. Φλώρινας με ομιλητές, εκτός του Δρ. Κολοστούμπη, του Επιμελητή Α’ του ΕΣΥ Α. Μπαντή, του ουρολόγου Κ. Βύζα, του Επιμελητή Β’ της Ουρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ Ν. Καλινδέρη, του Επιμελητή Β’ της ουρολογικής κλινικής του Νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» Ν. Καλογερά και του Επιμελητή Β’ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» Χ. Τουτζιάρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου