Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΟ συνέδριο με θέμα: «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Οικονομικής Κρίσης - Οι Δυνατότητες για τους Νέους‏

Στο συνέδριο με θέμα: «Αναπτυξιακές Πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Οικονομικής Κρίσης – Οι Δυνατότητες για τους Νέους», που διοργάνωσαν

  η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας,  μίλησε ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Νικόλαος Ευαγγέλου. 
Ο μίλησε ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Νικόλαος Ευαγγέλου στην ομιλία του, τόνισε:
Εκ μέρους της δημοτικής Αρχής σας καλωσορίζουμε  στην  ΦΛΩΡΙΝΑ  μας,
Των 6 περιοχών ΝΑΤΟΥΡΑ, των σημαντικών  ορεινών όγκων ,   Των  έξι (6) λίμνων, του εθνικού Δρυμού Πρεσπών, των δυο μονάδων παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ, των ορυχείων και πολλών άλλων ΟΜΩΣ  παρολαυτα   στο 29,7% καταγράφηκε η ανεργία τον Οκτώβριο του 2013 σε Δυτική Μακεδονία , σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Φοβούμαι ότι δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη ότι, εδώ και πολλά χρόνια, ζούμε δραματικές επιπτώσεις από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Η ανεργία, που δυστυχώς είμαστε πρωταθλητές στην Ελλάδα, τι άλλο σηματοδοτεί εκτός από την κρίση του συστήματος;
Ανήκω σε εκείνους που «μπολιάστηκαν» με την πολιτική σκέψη  από τους ιδρυτές, από τους εμπνευστές του οράματος της ενωμένης Ευρώπης.
Τι έγινε από τότε μέχρι τώρα;
 Είμαι σαφώς υπέρ της ελεύθερης οικονομίας. Αλλά όχι με αυτό το πάθος, ότι όπου υπάρχει κράτος πρέπει να το γκρεμίζουμε.
Οι επιπτώσεις από την ανεργία είναι δραματικές.
Πρέπει να γίνουν  τομές, να  αλλάξει το σύστημα της διακυβέρνησης.
Η εντύπωσή μου είναι, ότι οι προσεχείς ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία, όχι για να μετρηθούν κόμματα στο εσωτερικό επίπεδο, όχι στο εθνικό πεδίο, αλλά για να δουν οι λαοί της Ευρώπης, τι Ευρώπη θέλουν.
Εγώ πιστεύω βαθύτατα, ότι το μέλλον των λαών της Ευρώπης είναι η ενωμένη Ευρώπη, όπου όμως θα προτάξει τον κοινωνικό τομέα.
Ασφαλώς, πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε, Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού, Επιμελητήρια κ.α, ώστε να επενδύσει η χώρα στην παιδεία και στον πολιτισμό που είναι τα χαρακτηριστικά της, για να μπορεί να επενδύσει στο ανθρώπινο δυναμικό και να μην  το χάσει.
Πιστεύω λοιπόν ότι, σε αυτόν τον πάτο που φθάσαμε, είναι ένα μήνυμα για ενότητα, χωρίς κομματικές παρωπίδες και σχεδιασμούς. Ενότητα λαϊκή, κοινωνική, εθνική. Εθνικό όραμα. Αλλά απαιτούμε από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις - γιατί οι λαοί μας σέβονται - να σεβαστούν τη δική μας ιστορία και τη δική μας ταυτότητα.
Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα των παιδιών μας θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα από εμάς».    

4 σχόλια:

  1. Αυτό είναι μπροστά κι όχι πίσω στη μιζέρια μας και τη γκρίνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρε Νίκο πες αλήθεια, έχεις γράψει έστω και μία λέξη στον λόγο που διάβασες;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΙΚΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΟΥ,ΣΟΥ ΤΙΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΠΕΙΣ....ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΒΡΕ ΜΠΑΓΑΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή