Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Φλώρινα
"ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ , ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ"
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014
ΩΡΑ 11π.μ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ
Mεταξύ άλλων στην εκδήλωση  αναμένεται να τονιστεί  η  θέση για  την έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ και πως αυτή συνδεεται με το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
ο Παναγιώτης Μαυροειδής, μέλος του
Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και Πρωτοβουλίας Αγώνα 2014 για την έξοδο από ευρώ και την ΕΕ

 θα τονίσει σχετικά:
Το νόμισμα και η νομισματική ανεξαρτησία είναι σημαντικό όπλο. Αρκεί να δει κανείς πως χρησιμοποιεί η ΕΚΤ το μπαζούκας του ευρώ ή η fed το δολάριο! Οι γελοίοι υποτακτικοί του κεφαλαίου, όταν θεωρούν ως ‘’ το άλλο άκρο’’  όσους προτείνουν αποχώρηση από ευρωζώνη και ΕΕ, απλά προτείνουν μονοπώλιο αυτού του όπλου για τα αφεντικά τους και αφοπλισμό όσων πρέπει να αντισταθούν και να πολεμήσουν. Από την άλλη, αυτό το όπλο, απαιτεί να έρθουν στο προσκήνιο η εργατική τάξη και το κίνημά της, να κλονιστεί συντριπτικά  και να ανατραπεί ο κόσμος του κεφαλαίου με γενναία αντικαπιταλιστικά μέτρα όπως εθνικοποιήσεις, έλεγχο κίνησης κεφαλαίων, εργατικό έλεγχο και αυξήσεις μισθών. Αυτά φυσικά και δε θα είναι περίπατος. Θα σηματοδοτήσουν ένα αγώνα ζωής ή θανάτου, θέτοντας επί τάπητος το ζήτημα ποιες κοινωνικές και ταξικές δυνάμεις μπορούν να ηγηθούν στη νέα πορεία της κοινωνίας ενάντια και έξω από το καπιταλιστικό πλαίσιο.
Ας το πούμε απλά: Η έξοδος από ευρώ και ΕΕ, είναι αναγκαία συνθήκη, για ένα άλλο δρόμο. Όποιος δεν το θέτει αυτό, εδώ και τώρα, συντηρεί το άθλιο παρόν. Αλλά δεν είναι και μια συνθήκη ικανή, δε φτάνει από μόνη της. Και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο, από το να μένει κανείς στη μέση του δρόμου. Ειδικά όταν βρίσκεται στην έρημο μιας καπιταλιστικής κρίσης όπως η τωρινή''.
Στο Cafe "Eν Φλωροινοι"
Την Κυριακή 11 Φλεβάρη 2014 
Ωρα: 11 π.μ
Τ Ε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου