Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 16 Μαρτίου 2014

Απάντηση στην πρόσκληση σε σύσκεψη για τη «μικρή ΔΕΗ» - Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!


Πληροφορηθήκαμε μέσα από τα τοπικά Μ.Μ.Ε ότι ο κ. Καρυπίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνει μια χωρίς «προαπαιτούμενα και προϋποθέσεις»
πρόσκληση σε σύσκεψη σε «υποψήφιους και εν ενεργεία περιφερειάρχες, δημάρχους, βουλευτές και μαζικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας να καθορίσουμε της στάση μας ενόψει τις επικείμενης κατάτμησης και στη συνέχεια πώλησης της Μικρής ΔΕΗ».
Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί από τους παραπάνω έχουν καθορίσει εδώ και καιρό τη στάση τους απέναντι στο ζήτημα της Ενέργειας όπως και εσείς. Περιφερειάρχης, βουλευτές, δήμαρχοι, εργοδοτικοί - κυβερνητικοί συνδικαλιστές, στήριξαν και στηρίζουν ποικιλοτρόπως την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Έταζαν στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής  «λαγούς με πετραχήλια», αειφόρο ανάπτυξη που θα έφερνε η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας, με την οποία είστε σύμφωνος.
Δεν έχουμε καμία θέση σε συσκέψεις με τους βουλευτές που στηρίζουν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, δεν έχουμε καμία θέση μαζί με τους εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση που έβαλαν πλάτη να καταστρατηγηθούν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στη Τοπική Διοίκηση, με αυτούς που υπέγραψαν σύμφωνα συνύπαρξης με τη ΔΕΗ, έστησαν δίκτυα ενεργειακών δήμων, με σκοπό να περάσει η πολιτική της ΕΕ για την Ενέργεια, με δημάρχους που είναι οι ίδιοι εργολάβοι, απολύουν εργαζόμενους που απαιτούν τα δικαιώματα τους και σέρνουν στη δικαιοσύνη νέους εργαζόμενους που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους. Δεν έχουμε καμία θέση δίπλα στους εργοδοτικούς - κυβερνητικούς συνδικαλιστές που έβαλαν την υπογραφή τους στα πάντα, συνέβαλαν στο πλευρό της εργοδοσίας να περάσουν όλες οι αντεργατικές μεθοδεύσεις. Το μόνο που θα πετύχαινε μια τέτοια σύσκεψη θα ήταν να αποτελέσει μια ακόμα φιέστα για να φιλοτεχνηθεί το «φιλολαϊκό» προφίλ του κάθε υποκριτή και μόνο αποπροσανατολιστικά μπορεί να λειτουργήσει
Δεν μας προκαλεί εντύπωση όμως η άνεση του κ. Καρυπίδη να συμπορευτεί με όλους αυτούς, μιας και έχει εκφράσει κατά καιρούς - και συνεχίζει να εκφράζει - παρόμοιες θέσεις για τα γενικότερα ζητήματα, αλλά και αυτό της Ενέργειας. Η θέση του για την δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών στη Δυτική Μακεδονίας, όπου θα επικρατεί ειδικό καθεστώς για τις επενδύσεις (χαμηλότερα μεροκάματα, μικρότερη φορολογία κ.ά.) αποδεικνύει ότι οι προτάσεις του κινούνται στην ίδια λογική της υπεράσπισης της κερδοφορίας των μονοπωλίων ενάντια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Αυτή την αντίληψη υπηρετεί και το πρόσφατο άρθρο του«οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από τη ΔΕΗ», που στην ουσία ζητά φθηνό ρεύμα για τις βιομηχανίες που θα επενδύουν στη Δυτική Μακεδονία, χαϊδεύοντας ταυτόχρονα τα αυτιά των εργαζομένων, ζητώντας χαμηλότερα τιμολόγια για τους κατοίκους της περιοχής μας.
Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε τέτοια πρωτοβουλία, αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας το επόμενο διάστημα να αναδείξουμε στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής το ρόλο όσων συνέβαλαν στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά και εκφράζουν αυτές τις θέσεις. Στις επικείμενες ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές όλους όσους κινούνται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής του ευρωμονόδρομου και εκφράζουν θέσεις που στην ουσία είναι αντίθετες με τα λαϊκά συμφέροντα,  ο λαός να τους καταδικάσει με την ψήφο του και να στηρίξει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τους υποψήφιους της Λαϊκής Συσπείρωσης.   

Οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στη Δυτική Μακεδονία:
Υποψήφιος ΠεριφερειάρχηςΒήττας Γιάννης
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε ΚοζάνηςΤσίγκα Εφη
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε ΦλώριναςΚαραντζίδης Βασίλης
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε ΚαστοριαςΖέγας Λεωνίδας
Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε ΓρεβενώνΤάτσιος Νίκος
Υποψήφια Δήμαρχος ΚοζάνηςΛαμπαδά Χάρις
Υποψήφια Δήμαρχος ΕορδαίαςΧόμπα Αντωνία
Υποψήφια Δήμαρχος ΑμυνταίουΒογιατζή Μαρία
Υποψήφια Δήμαρχος ΓρεβενώνΝτάγκα Παναγιώτα
Υποψήφια Δήμαρχος ΚαστοριάςΧαραμοπούλου Βάσω
Υποψήφιος Δήμαρχος Σερβίων – ΒελβενδούΓεωργακόπουλος Νίκος
Υποψήφιος Δήμαρχος ΒοϊουΚαραμπατζιάς Μιχάλης
Υποψήφιος Δήμαρχος ΦλώριναςΠαπαναστασίου Βίκη
Υποψήφιος Δήμαρχος ΝεστορίουΤίγκας Γιώργος
Υποψήφιος Δήμαρχος Άργους ΟρεστικούΜακρής Νίκος

Υποψήφιος Δήμαρχος ΔεσκάτηςΤζιόλα Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου