Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο, 12 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου για την παράσταση Avanti Maestro

                                       

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση με γνήσιο εκπαιδευτικό  χαρακτήρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χίλιοι μαθητές της πόλης.
Με την παράσταση (Avanti Maestro) το Ωδείο Φλώρινας εγκαινίασε τη σειρά των εκπαιδευτικών του
προγραμμάτων για μαθητές Δημοτικών σχολείων και Γυμνασίων. Πρόκειται για εκπαιδευτικά  προγράμματα που διαφοροποιούνται  από τη συνηθισμένη πρακτική μιας τυπικής  συναυλίας  ή παράστασης ,που ονομάζεται εκπαιδευτική  χωρίς να είναι φορέας των ανάλογών χαρακτηριστικών.
Με στόχευση  στη γνώση και την ουσιαστική ψυχαγωγία και όχι στην απλή θέαση και διασκέδαση ,η παράσταση (Avanti Maestro) εντυπωσίασε για τον βιωματικό τρόπο με τον οποίο πρόσφερε πλούσιες πληροφορίες στους μικρούς μαθητές. Οι τελευταίοι εκδήλωσαν την ευχαρίστηση τους απαντώντας με ενθουσιασμό στις ερωτήσεις  που τους έγιναν από τους μουσικούς και την ηθοποιό της παράστασης με τη μορφή  ανακεφαλαίωσης της γνώσης. Κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό που μοιράστηκε στους δάσκαλους τους  έδινε τη δυνατότητα να συνεχιστεί και στο σχολείο ο εμπλουτισμός των εμπειριών τους με νέες πληροφορίες.
Η παράσταση θα επαναληφθεί στην έναρξη του σχολικού έτους  σε σχολικές μονάδες της περιφέρειας ώστε το ωδείο να ανταποκριθεί στην ευθύνη του έναντι του μαθητικού δυναμικού της ευρύτερης  περιοχής .
Βίντεο της παράστασης στη Φλώρινα : http://youtu.be/B1qfVjT4bqU

Με εκτίμηση
Βασίλειος  Κίτσος

Διευθυντής Ωδείου Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου