Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Γ. Ζεμπιλιάδου


Γ. Ζεμπιλιάδου (απ΄ την Πτολεμαΐδα): Η 8ετία Δακή, η 8ετία των μισών έργων και των χαμένων ευκαιριών»
                                                                                               9 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            «Επί μια οκταετία ο κ. Δακής, ως Νομάρχης και ως Περιφερειάρχης, δεν κατάφερε όχι να φτιάξει κάτι καινούργιο, αλλά ούτε καν να ολοκληρώσει έργα που σχεδιάστηκαν και δρομολογήθηκαν την τετραετία 2003-2006, την περίοδο που Νομάρχης Κοζάνης ήταν ο Ιορδάνης Ανδρεάδης.  Δυστυχώς η οκταετία που πέρασε ήταν για την Εορδαία, το Νομό και την Περιφέρεια, η οκταετία των μισών έργων και των χαμένων ευκαιριών».

            Αυτό τόνισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Γεωργία Ζεμπιλιάδου μιλώντας την Πέμπτη (8/5) το απόγευμα στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας.
            Η επικεφαλής του συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ, αναφέρθηκε στη μεγάλη λίστα των έργων που σχεδιάστηκαν και προγραμματίστηκαν και για την Εορδαία την περίοδο 2003-06, από τα οποία όσα ξεκίνησαν δεν έχουν ακόμα τελειώσει και τα υπόλοιπα έμειναν στα χαρτιά.
            Η κ. Ζεμπιλιάδου παρουσίασε το ολοκληρωμένο σχέδιο του συνδυασμού για την επόμενη πενταετία, υπογραμμίζοντας ότι:  «Η δική μας ευθύνη είναι να μιλήσουμε για το Σχέδιο μας, για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ δηλαδή, για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της Περιφέρειας και της κάθε περιοχής της ξεχωριστά.
Και παραγωγική ανασυγκρότηση για τον συνδυασμό μας σημαίνει δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα:
1ον Να στηρίξουμε άμεσα την πραγματική οικονομία για να σταθεροποιηθεί το οικονομικό περιβάλλον  και να αποκτήσουμε πίστωση χρόνου
2ον Να προχωρήσουμε στη δημιουργία της “νέας οικονομίας”, με κύρια χρηματοδοτικά εργαλεία το νέο ΕΣΠΑ και φυσικά τον τοπικό πόρο».


Όχι στην πώληση της μικρής ΔΕΗ.

            Σε ό,τι αφορά την Π.Ε. Κοζάνης και την περιοχή της Εορδαίας, εστίασε στο ότι εδώ «η πραγματική οικονομία ξεκινάει από την ΕΝΕΡΓΕΙΑ.  Η ΔΕΗ  και τα λιγνιτορυχεία κατά κύριο λόγο σήμερα στηρίζουν  την τοπική οικονομία ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ το οικονομικό μέγεθος αυτής της λειτουργίας», επαναλαμβάνοντας και ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμα φορά πως: «Η τοπική οικονομία πρέπει να διατηρήσει τα έσοδα και τις θέσεις εργασίας, προκειμένου να υπάρξει η πίστωση χρόνου για να δημιουργήσουμε τα επόμενα 5 χρόνια, σταθερούς οικονομικούς πόρους με το νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα με την εκλογή μας στην Περιφέρεια.
Αυτός είναι ο λόγος που στο θέμα της πώλησης της μικρής ΔΕΗ πήραμε ως συνδυασμός κατηγορηματική και κάθετη θέση.
Εμείς ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΔΕΗ.
ΕΜΕΙΣ  ΠΗΡΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ: ότι ΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΘΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΛΕΓΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΟΡΚΙΣΤΟΎΜΕ .
Για όσους προσπαθούν να υποβαθμίσουν τη σημασία αυτής της δήλωσης ας μην ξεχνούν πως είναι μείζον πολιτικό ζήτημα όταν ΕΝΑ από τα 13 όλα και όλα Περιφερειακά Συμβούλια παραιτείται.  Γιατί αυτή η κίνηση πρακτικά σημαίνει ότι καλείται το σύνολο του πολιτικού συστήματος της Περιφέρειας να πάρει θέση και αυτό αποτελεί τη μέγιστη πίεση προς την Κυβέρνηση.
Μπροστά σε αυτήν την ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ του συνδυασμού μας, οι συνυποψήφιοί μου, είτε δηλώνουν ότι διαφωνούν, άρα θα στείλουν ένα ακόμη έγγραφο διαμαρτυρίας στον υπουργό και τον πρωθυπουργό, είτε λένε ότι αυτό αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης και ξεμπερδεύουν».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου