Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Διακήρυξη της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δυτικής Μακεδονίας


Εργάτη. Υπάλληλε. Άνεργε. Νέε και νέα. Φτωχέ αγρότη και αυτοαπασχολούμενε.
Και πριν και μέσα στην κρίση το μεγάλο κεφάλαιο κλέβει τον ιδρώτα
σου, το εισόδημά σου, για να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη. Έχει συνεργάτες την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές Αρχές. 
Σε καταδικάζουν μόνιμα στη φτώχεια και την ανεργία. 
Η ανάπτυξη που υπόσχεται η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ προϋποθέτει τη μόνιμη λιτότητα για το λαό, τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, τους ατέλειωτους φόρους και τα χαράτσια, το τσάκισμα των δικαιμάτων σου στην Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό. Είναι ανάπτυξη για το κεφάλαιο, για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Αυτήν την ανάπτυξη υπηρέτησε και υπηρετεί η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Έδωσε «κίνητρα» για επενδύσεις, – δηλαδή δώρα στους μεγάλους επιχειρηματίες για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.
Τώρα ξέρεις:
* Ότι η ανάπτυξη των κερδών της ΔΕΗ Α.Ε. πήγε χέρι - χέρι με τη μείωση των μισθών των εργαζομένων, τις ανατροπές των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, τη μείωση των μόνιμων θέσεων εργασίας.
* Ότι η ανάπτυξη των κερδών των μεγαλογουνοποιών στα χρόνια της κρίσης δεν έβαλε τέλος στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των γουνεργατών, στην εκτεταμένη ανασφάλιστη εργασία. Οι γουνεργάτες δεν είδαν τα μεροκάματά τους να αναπτύσσονται, αλλά να συντρίβονται.
* Ότι η «πράσινη ανάπτυξη», που προβάλλουν φανατικά ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι, ήταν το σύνθημα για να εγκατασταθούν στα βουνά μας αιολικά πάρκα, προκειμένου να βγάζουν κέρδη οι μεγαλοεπιχειρηματίες από τα λεφτά που πληρώνεις μέσα από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος (Τέλος Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας).
* Ότι η ανάπτυξη που υποσχέθηκαν για το φτωχό αγρότη δεν ήρθε ποτέ, γιατί στήριξαν την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εξολοθρεύει το μικρό αγρότη και ενισχύει τη μεγάλη αγροτική ιδιοκτησία. – Μειώθηκαν τα τελευταία χρόνια οι γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στη Δυτική Μακεδονία.
Ο «Καλλικράτης» ήταν στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου:
à Μειώνονται οι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών σε ποσοστό πάνω από 50%, που η μερική αναπλήρωσή τους επιτεύχθηκε με νέα φοροεπιδρομή (η οποία θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια).
à Ενισχύονται οι αρμοδιότητες Περιφέρειας και Δήμων στην Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, τον πολιτισμό και αθλητισμό. Τα κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη αυτών των κοινωνικών αναγκών συρρικνώθηκαν. Οι νέες ευθύνες των περιφερειακών και δημοτικών Αρχών σ’ αυτούς τους τομείς θα οδηγήσει σε παραπέρα εμπορευματοποίησητων κοινωνικών αγαθών, σε νέους φραγμούς στη μόρφωση, σε κατάργηση του ενιαίου χαρακτήρα παροχής τους.
à Μειώνεται το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών Περιφέρειας και Δήμων με συνταξιοδοτήσεις, διαθεσιμότητες - απολύσεις και αντικαταστάθηκε με φτηνό εργατικό δυναμικό περιορισμένης χρονικής διάρκειας (προγράμματα 5μηνης κοινοφελούς εργασίας επιδοτούμενα από το ΕΣΠΑ). Η Τοπική Διοίκηση αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, μπροστάρης στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων.
à Παραδίδονται νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο στην ενέργεια, στα απορρίματα και αλλού. – Επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της ενέργειας βρήκαν την απόλυτη στήριξη της Περιφέρειας, στα σχέδιά τους για εγκατάσταση αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων. Η διαχείριση των απορριμάτων της Δυτικής Μακεδονίας θα γίνεται σε σύμπραξη με την «ΑΚΤΩΡ παραχωρήσεις - ΗΛΕΚΤΩΡ», συμφερόντων Μπόμπολα. Στο στόχαστρο του κεφαλαίου για εκμετάλλευση μπαίνουν τα οικοσυστήματα της Περιφέρειας, - το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, ο Γράμμος, ο Μπούρινος, οι Πρέσπες, αλλά και η διαχείρηση των υδάτινων πόρων και του πόσιμου νερού, η ιδιωτικοποίηση των οποίων είναι στρατηγική επιλογή της ΕΕ.
Η αντιλαϊκή πολιτική είναι ενιαία. Έχει σαν πηγή της την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υλοποιείται με τους νόμους και τις αποφάσεις του αστικού Κοινοβουλίου, των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Μέσα και από αυτά τα τοπικά κρατικά όργανα υπηρετείται ο αντιλαϊκός δρόμος ανάπτυξης.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρωτοστατεί για όλα όσα έχει ανάγκη ο εργαζόμενος λαός, αγωνίζεται για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας
** Προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιολύχων, των πολύτεκνων και τρίτεκνων λαϊκών οικογενειών, των ΑμΕΑ.
** Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα δυσβάσταχτα τέλη,φόρους, πρόστιμα και χαράτσια.
** Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Σύγχρονες μονάδες υγείας επαρκώς στελεχωμένες και εξοπλισμένες σε όλα τα επίπεδα.
** Προστασία της μητρότητας, κίνητρα στα νέα ζευγάρια για νε έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία.  Μέτρα αντιμετώπισης υποσιτισμού.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διεκδικεί τα δικαιώματα όλων των νέων
** Στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή ή θρήσκευμα, με πτυχία που να εξασφαλίζουν δουλειά, δικαιώματα στη ζωή και σύγχρονα ασφαλή, λειτουργικά και πλήρως στελεχωμένα σχολεία. – Αντιπαλεύουμε τη διείσδυση εταιτειών και ΜΚΟ στις λειτουργίες και στα προγράμματα σολείων και σχολών. – Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
** Στον πολιτισμό σαν κοινωνικό αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα. Δημιουργία θηλάκων και δομών που αναδεικνύουν την καλλιέργεια κλίσεων των νέων ανθρώπων, την ερασιτεχνική δημιουργία. Οι υποδομές πολιτισμού να είναι στη υπηρεσία του λαού χωρίς καμία επιχειρηματική ανάμιξη, με αποκλειστική ευθύνη χρηματοδότησης από το κράτος.
** Στον αθλητισμό, με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό, με έργα σε κάθε γειτονιά. Να καταργηθεί η επί πληρωμή πρόσβαση στα υπάρχοντα αθλητικά κέντρα. – Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη συντήρηση και λειτουργία όλων των αθλητικών δομών και δημιουργία νέων.
** Προβάλλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Υποστηρίζει και αγωνίζεται για την ενίσχυση των «στεγνών» προγραμμάτων, δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αγωνίζεται για έργα υποδομών 
à Βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας με αποχετευτικά-αντιπλημμυρικά έργα.
à Βελτίωση των αγροτικών δρόμων. Έργα για την αύξηση των αρδευόμενων εκτάσεων, που να στηρίζουν το μικρομεσαίο αγρότη.
à Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος.
à Έργα προστασίας των υδάτινων πόρων, - επιφανειακών και υπόγειων, - από τη ρύπανση. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρησή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει αποκλεισμό κάθε επιχειρηματικής δράσης. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός στην υλοποίηση μέτρων και έλεγχος στη διαχείρηση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.
à Μετεγκατάσταση των πληττόμενων οικισμών. Ανάληψη του κόστους από τη ΔΕΗ και αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Αποκατάσταση των εξορυχθέντων εδαφών και απόδοσή τους για γεωργοκτηνοτροφική και άλλες χρήσεις.
à Επέκταση του δίκτυου τηλεθέρμανσης σε νέους οικισμούς.
à Προστασία των σχολείων και όλων των δημόσιων κτιρίων με έργα αντισισμικής θωράκισης.
à Ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για ασφαλή και φτηνή συγκοινωνία. Κατασκευή σύγχρονων οδικών αξόνων για τη σύνδεση με τα μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς και μεταξύ σημαντικών κέντρων της Περιφέρειας. – Κατάργηση όλων των διοδίων.
Θέλουν να σε εξαπατήσουν:
* Όσοι προβάλλουν σαν λύση την καλύτερη διαχείρηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, Χωρίς να αμφισβητούν την κατεύθυνση αξιοποίησής τους. – Η αξιοποίηση των κονδυλίων αυτών υπόκειται, από την ΕΕ, στον όρο να υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου.
* Όσοι λένε ότι η «ανταγωνιστικότητα» και η «επιχιρηματικότητα» - βασικοί στόχοι του κεφαλαίου - μπορούν να συμβαδίσουν με τη λαϊκή ευημερία.
* Όσοι, με την ταμπέλα του «αντιμνημονιακού», του δήθεν «ανεξάρτητου», του «ακομμάτιστου» και του δήθεν «ακηδεμόνευτου», διεκδικούν να φανούν σαν εναλλακτική επιλογή. Στο «αντιμνημονιακό μέτωπο» χώρεσαν όλοι, – δεξιοί και δήθεν αριστεροί, «προοδευτικοί» και συντηρητικοί, πρώην «μνημονιακοί», άνθρωποι που ψήφισαν τα μνημόνια στη Βουλή, στα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και τώρα θέλουν να εμφανιστούν σαν «αθώοι του αίματος». Κανένας τους δεν αμφισβήτης, επί της ουσίας, το δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του κεφαλαίου. Όλοι τους θεωρούν αδιαπραγμάτευτη τη συνέχιση της πορείας εντός της ΕΕ, που γεννά διαρκώς και νέα μνημόνια.
Στις Ευρωεκλογές και στις τοπικές εκλογές του Μαϊου πρέπει να τιμωτηθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης,  η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ,  το «αριστερό» δεκανίκι τους, η ΔΗΜΑΡ, που συμπορεύεται στην Περιφέρεια με το ΠΑΣΟΚ.
Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δοκιμασμένος. Άλλα λέει στο λαό και άλλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες και στο Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. Άλλα λέει στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό.
Να απομονωθεί η εγκληματική - ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή.
Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ αποτελείται από αγωνιστές υποψήφιους, που συσπειρώνονται στην κοινωνική συμμαχία (στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ, στην ΟΓΕ) και πολλούς άλλου που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Κάνε την ψήφο σου δύναμη!
Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού! Στις Ευρωεκλογές ψήφισε ΚΚΕ.
Στην Περιφέρεια και στους Δήμους ψήφισε «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
Υποψήφιος Περιφερειάρχης:  Γιάννης Βήττας. Δικηγόρος. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.  
Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης:  Έφη Τσίγκα. Γεωπόνος. Μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας:  Βασίλης Καραντζίδης.  Δικηγόρος. Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Φλώρινας του ΚΚΕ.
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΚαστοριάςΛεωνίδας Ζέγας.  Συνταξιούχος. Μέλος της Τομεακής Επιτροπής Καστοριάς του ΚΚΕ.

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών:  Νίκος Τάτσιος. Υδραυλικός. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου