Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Πιλοτικές Επιμορφωτικές Συνεδρίες


Την περίοδο 10‐29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι πιλοτικές επιμορφώσεις, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «T‐Story: Storytelling applied to training». 
Το T‐Story είναι ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να δείξει σε εκπαιδευτές και εκπαιδευτικούς πώς να εντάξουν την Ψηφιακή Αφήγηση στη διδασκαλία τους ως μεθοδολογική προσέγγιση, μέσα από μια σειρά μαθημάτων, τα οποία είναι σχεδιασμένα με την ίδια ακριβώς προσέγγιση. Συνεπώς, μαθαίνουμε την αφήγηση μέσα από την αφήγηση.
Οι επιμορφούμενοι θα παρακολουθήσουν μια σειρά 12 μαθημάτων, χωρισμένων σε 3 φάσεις. Τα μαθήματα θα είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο για όσους εγγραφούν, ενώ στο τέλος κάθε φάσης θα πραγματοποιηθεί δίωρη διάλεξη στο εργαστήριο υπολογιστών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει 3 εβδομάδες που περιλαμβάνουν εργασία από το σπίτι και 3 δίωρες συναντήσεις, σε απογευματινές ώρες ή πρωινά Σαββάτου.
Ο εκτιμώμενος φόρτος εργασίας για όσους παρακολουθήσουν την επιμόρφωση είναι 12‐30 ώρες, ανάλογα με τις πρότερες γνώσεις του καθενός και το πόσο θέλει να εμβαθύνει στο διδακτικό υλικό. Στις ώρες αυτές συμπεριλαμβάνονται και τα δίωρα σεμινάρια.Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν δημιουργήσει την πρώτη τους ψηφιακή ιστορία για διδακτικούς λόγους, την οποία και θα μοιραστούν με τους επιμορφούμενους από όλη την Ευρώπη αναρτώντας την στον ειδικό χώρο του προγράμματος.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και επιτυχούς ολοκλήρωσης. Τις επιμορφώσεις μπορεί να παρακολουθήσει περιορισμένος αριθμός ατόμων, ενώ δε θα πραγματοποιηθεί άλλος δωρεάν κύκλος μαθημάτων.
Μπορείτε να εκδηλώστε ενδιαφέρον συμπληρώνοντας την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα, μέχρι τις 8 Ιουνίου. Όσοι επιλεγούν θα λάβουν αναλυτικές οδηγίες για να ξεκινήσουν τα μαθήματα, μέχρι τις 10 Ιουνίου.
Φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος: http://www.bratitsis.gr/tstory‐seminars/ (επιλέξτε τα «Σεμινάρια Φλώρινας»).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2385055067 ή στο nanou.vassiliki@gmail.com (κ. Βασιλική Νάνου) ή στο2385055090 και το bratitsis@uowm.gr (Δρ Θαρρενός Μπράτιτσης).

Θαρρενός Μπράτιτσης 
Επίκουρος Καθηγητής, Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου.
Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου