Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πυρήνας Εορδαίας: ενημερωτική δράση για τις Εργατικές Κατοικίες Πτολεμαΐδας.


Πυρήνας Εορδαίας: ενημερωτική δράση στις Εργατικές Κατοικίες Πτολεμαΐδας.

Το απόγευμα της Δευτέρας 28 Ιουλίου 2014, ο Πυρήνας Εορδαίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση στην πόλη της Πτολεμαΐδας σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που διαιωνίζεται στις Εργατικές Κατοικίες της πόλης.

Συγκεκριμένα, εδώ και πολλά χρόνια, δεκάδες κατοικίες δεν έχουν παραληφθεί από τη ΔΕΗ λόγω κακοτεχνιών (όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης), με αποτέλεσμα να έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους, να είναι άντρο ναρκομανών και προσωρινή κατοικία "ρομά" Ελληνικής ή Βουλγάρικης καταγωγής, καθώς και λαθρομεταναστών που περνάνε από την πόλη.

Στις Εργατικές Κατοικίες Πτολεμαΐδας έχουμε να κάνουμε στην κυριολεξία με μια υγειονομική βόμβα διότι τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι γεμάτα με χρησιμοποιημένες σύριγγες ηρωίνης και άλλα όργανα χρήσης ναρκωτικών ουσιών, με κάθε είδους ακαθαρσίες και λύματα. Οι κάτοικοι των γύρω κατοικιών εδώ και πολλά χρόνια προσπαθούν να βρουν μια λύση για να μπορούν να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης ή ατυχήματος.

Ο Πυρήνας Εορδαίας της Χρυσής Αυγής έχει κάνει πολλές δράσεις και ενημερώνει συνεχώς του κατοίκους και τους αρμοδίους για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Κλιμάκιο συναγωνιστών μπήκε στα εγκαταλελειμμένα κτίρια και διαπιστώσαμε αυτά που καταγγέλλουν οι κάτοικοι. Κτίρια έχουν καταληφθεί από "ρομά" και λαθροματανάστες, όλα τα κουφώματα, οι τουαλέτες και οι κουζίνες έχουν καταστραφεί, κλέβουν ρεύμα από διπλανές οικοδομές, παντού υπάρχουν χρησιμοποιημένες σύριγγες, ακαθαρσίες και απορρίμματα. Οι κάτοικοι των γύρω κτιρίων φοβούνται να βγούνε έξω μετά το σούρουπο και δεν τολμάνε να αφήσουν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν και να παίζουν στη γειτονιά ασυνόδευτα.Μοιράσαμε φυλλάδια και άλλο ενημερωτικό υλικό στην πόλη της Πτολεμαΐδας, στην περιοχή γύρω από τις Εργατικές Κατοικίες και ενημερώσαμε τους κατοίκους.


Οι κάτοικοι ζητούν να δοθεί μόνιμη και άμεση λύση. Να απομακρυνθούν οι παράνομοι καταληψίες, να καθαριστούν, να απολυμανθούν και να σφραγιστούν τα κτίρια, να υπάρχει αποτελεσματική αστυνόμευση και μια μεσοπρόθεσμη προοπτική αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων κτιρίων. Να λυθεί το ιδιοκτησιακό ζήτημα και να αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους πριν γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή είναι δίπλα στους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών της Πτολεμαΐδας και συνδράμει στην εξεύρεση λύσης. Δεσμευτήκαμε ότι θα αναδείξουμε το θέμα στο ανώτερο επίπεδο με ερώτηση στη Βουλή έτσι ώστε να ταρακουνηθεί ο Δήμος, η Περιφέρεια και όποιος άλλος αρμόδιος και να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου