Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο συνεχίζει τη συνεργασία του με την εκπαιδευτική κοινότητα και το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015


Το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο – Βιβλιολογείον «Μίμης Σουλιώτης» της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές σε μια επιμορφωτική επίσκεψη στους χώρους του Εργαστηρίου (Βιβλιοδετείο – Τυπογραφείο). 
Το Βιβλιολογείον δεν είναι χώρος μουσειακός αλλά ενεργός και παραγωγικός, αφού οι φοιτητές δημιουργούν, στοιχειοθετώντας και βιβλιοδετώντας, στα πλαίσια σχετικών μαθημάτων.
Οι επισκέψεις πρέπει να γίνονται σε μικρές ομάδες 15-20 μαθητών (E’ και ΣΤ΄ Δημοτικού, και όλων των τάξεων Γυμνασίου και Λυκείου) κάθε φορά, και κατόπιν επικοινωνίας με την υπεύθυνη του Εργαστηρίου κ. Έφη Παπαγεωργίου (τηλ. 2385055014 και epapageorgiou@uowm.gr)
Στόχος μας είναι οι μαθητές θα έρθουν σε επαφή με την Ιστορία και τις Τέχνες του βιβλίου, ώστε να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με αυτό και να εκτιμήσουν το βιβλίο στις πραγματικές του διαστάσεις, δηλαδή ως ύψιστο προϊόν του ανθρώπινου πολιτισμού. Η γνώση αυτή αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μύησή των μαθητών στον χώρο των Γραμμάτων.

Ο διευθυντής του Εργαστηρίου
Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος
επίκουρος καθηγητής ΠΤΝ/ΠΔΜ

Η υπεύθυνη του Εργαστηρίου
Έφη Παπαγεωργίου
Ε.ΔΙ.Π. Βιβλιολογίας Π.Σ./ΠΔΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου