Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

"Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα"


Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος διοργάνωσε το τριήμερο 28-30 Νοεμβρίου το 9ο Πανελλήνιο συνέδριό της με θέμα «Ελληνική Παιδαγωγική και Εκπαιδευτική Έρευνα». Στο συνέδριο που διεξήχθη στους χώρους της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας
πήραν μέρος τετρακόσιοι εισηγητές, ενώ το συνέδριο παρακολούθησαν πολύ περισσότεροι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και σχολικοί σύμβουλοι  προερχόμενοι από την Δυτική Μακεδονία αλλά και από άλλες πολύ πιο απομακρυσμένες περιοχές.
Στην εκδήλωση της Παρασκευής παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, οι τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών φορέων και πλήθος εισηγητών και φοιτητών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.  Στο συνέδριο τιμήθηκε ο συμπατριώτης μας παιδαγωγός  Δημήτριος Ιωάννου Θωίδης από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος  για την προσφορά του στην επιστήμη της Παιδαγωγικής. Τον έπαινο τον πρέποντα εκφώνησαν εκ μέρους της Παιδαγωγικής Εταιρείας ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θ. Μπάκας και  εκ μέρους της Παιδαγωγικής Σχολής η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κατερίνα Δημητριάδου. Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον τιμώμενο ο Πρόεδρος της Παιδαγωγικής Εταιρείας Καθηγητής του ΕΚΠΑ  Κ. Μαλαφάντης. Ακολούθησε αντιφώνηση εκ μέρους του τιμώμενου Δ. Θωίδη. Επακολούθησαν η ομιλία  του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χ. Κωνσταντίνου και της Αν. Καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σ.Αυγητίδου.
Το Σάββατο έγιναν εισηγήσεις σε παράλληλες συνεδρίες ή θεματικές διαλέξεις όπως και   διαλέξεις προσκεκλημένων ομιλητών στο πλαίσιο  της ολομέλειας, ενώ αναρτήθηκαν και ανακοινώσεις ερευνητών. Ενδεικτικά αναφέρονται θεματικές όπως τα σχολικά εγχειρίδια, η ιστορία της Παιδαγωγικής και της εκπαίδευσης, η διδακτική μεθοδολογία, η εκπαιδευτική πολιτική, η ειδική αγωγή, οι διδακτικές της ιστορίας, των φυσικών επιστημών, της γλώσσας, της λογοτεχνίας κ.α.
Την Κυριακή οι εισηγήσεις συνεχίστηκαν ως το μεσημέρι οπότε και έλαβε χώρα η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και η αξιολόγηση / αποτίμηση των εργασιών του συνεδρίου. Κατά κοινή ομολογία των συμμετασχόντων το συνέδριο ήταν από τα πιο επιτυχή της Παιδαγωγικής Εταιρείας, αφού διέθετε α) μαζικότητα συμμετοχής β) υψηλό επίπεδο εισηγήσεων γ) άριστη οργάνωση δ) επαρκή υλικοτεχνική υποδομή και ε) ενδιαφέρον και συμμετοχή από τους εκπαιδευτικούς συντελεστές και την τοπική κοινωνία.
Το συνέδριο έγινε αφορμή για επαφές ανάμεσα σε ομοτέχνους, φίλους, συναδέλφους, έφερε το Πανεπιστήμιο πιο κοντά στην πόλη, ανέδειξε τον καθοριστικό του ρόλο στα τοπικά εκπαιδευτικά δρώμενα αλλά και την πανελλήνια εμβέλειά του. Και τέλος όπως είπαν οι υπεύθυνοι της Παιδαγωγικής Εταιρείας Ελλάδος τα Τμήματα της Φλώρινας ειδικά και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας γενικότερα απέδειξαν ακόμα μια φορά τη δυναμική τους και τη συνεισφορά τους στην επιστήμη και στην ευρύτερη περιοχή.

 Η οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου