Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αποζημιώσεις των αγροτών του ν. Φλώρινας από τις καταστροφές που υπέστη η αγροτική παραγωγή εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών


ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Αποζημιώσεις των αγροτών του ν. Φλώρινας από τις καταστροφές που υπέστη η αγροτική παραγωγή εξαιτίας των πρόσφατων πλημμυρών



Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

H Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, λόγω της θέσης της πολύ συχνά βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονα καιρικά φαινόμενα και γι' αυτό οι κάτοικοί της είναι πάντα προετοιμασμένοι για το χειρότερο. 



Δυστυχώς, στα τέλη του Ιανουαρίου και στις αρχές Φεβρουαρίου, ένα ιδιαίτερα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτύπησε την περιοχή του Αμυνταίου, προκαλώντας εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα. Τα φαινόμενα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή μεγάλου μέρους των καλλιεργειών (καλαμπόκι, σιτηρά, μηδική κ.ά.) κυρίως στο Δήμο Αμυνταίου. Ειδικότερα, σε μεγάλη απόγνωση βρίσκονται οι παραγωγοί των τοπικών κοινοτήτων Βαλτονέρου, Ροδώνα, Φανού, Αντιγόνου, Φιλώτα, Πελαργού, αλλά και των υπόλοιπων περιοχών που δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των πληγέντων είναι άνθρωποι του μόχθου, χτυπημένοι από την οικονομική κρίση, με πενιχρά εισοδήματα που προέρχονται σχεδόν αποκλειστικά από την αγροτική παραγωγή. Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, η επιβίωσή τους εξαρτάται από τα γρήγορα αντανακλαστικά του κράτους ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό για την κατεστραμμένη παραγωγή.

Κατόπιν των ανωτέρω,



Ερωτάται ο κ. Υπουργός



Πότε σκοπεύει το Υπουργείο σας να προχωρήσει στην αποζημίωση των πληγέντων αγροτών;



Ο ερωτών βουλευτής 

Γιάννης Αντωνιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου