Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡ. ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ


                                                                 ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας στο συνέδριο «Περιβάλλον και Κοινωνία».

 Στην έναρξη των εργασιών του συνεδρίου «Περιβάλλον και Κοινωνία» που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Στέφανος Μπίρος.
 Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Μπίρος είπε αναλυτικά τα εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί σύνεδροι
Φίλες και φίλοι,
 Χαίρομαι που ένα τόσο σημαντικό συνέδριο γίνεται στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου προς τους διοργανωτές του.
Καλωσορίζω τους συνέδρους και επισκέπτες της περιοχής μας και σας εύχομαι να περάσετε όμορφα. Στο σύντομο χρόνο που θα βρίσκεστε στην πατρίδα μου θα δείτε και θα γνωρίσετε μια περιοχή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την κάνουν μοναδική και σε κάθε βήμα σας θα συναντήσετε φιλόξενους, καλοσυνάτους κι ευχάριστους ανθρώπους.
 Η εμπειρία των τελευταίων δεκαετιών, η μελέτη του γεωγραφικού ανάγλυφου της Π.Ε. Φλώρινας αλλά και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας, συνέκλιναν στην απόφαση μας ως Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να χαράξουμε και να ακολουθήσουμε μια πολιτική ήπιων μορφών ανάπτυξης στην Π.Ε. Φλώρινας αλλά και σε ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.
 Είναι μια πολιτική που εμπεριέχεται στον στρατηγικό σχεδιασμό ανάπτυξης που μόλις πριν λίγες μέρες ψήφισε το περιφερειακό συμβούλιο εδώ στη Φλώρινα και στηρίζεται στην προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος και του πολιτισμού μας. Δυο στοιχεία που υπάρχουν πλούσια στην περιοχή μας και τα οποία θα αξιοποιήσουμε στην κατεύθυνση της τουριστικής ανάπτυξης.
 Μια πολιτική που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, προσφέρει πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες, μόνιμο εισόδημα  στους κατοίκους και μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον.
 Ο τόπος μας μπορεί και πρέπει να ζήσει από την αξιοποίηση του περιβάλλοντος, των οικοσυστημάτων και των βιοτόπων, στο πλαίσιο ενός μακρόχρονου αναπτυξιακού σχεδιασμού, με γνωστούς και σαφείς τους κανόνες ανάπτυξης εκ των προτέρων.
 Ο σύγχρονος τρόπος ζωής μπορεί να διαμορφωθεί έτσι που να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον, η ζωή και το μέλλον μας.
 Η ανάπτυξη φιλικών δραστηριοτήτων προς το περιβάλλον είναι η απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι η ανθρώπινη δράση δεν μπορεί να συνυπάρχει αρμονικά με την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος.
 Και η Πρέσπα είναι τρανταχτό παράδειγμα, αυτής της συνύπαρξης.
 Χρειάζεται μέσα από έναν διάλογο πολύχρονο να αποκτήσουμε μια κοινή γλώσσα στα ζητήματα της ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος, των βιοτόπων και των οικοσυστημάτων.
 Θέλουμε μια διαφορετική πολιτική φιλοσοφία, που η προστασία του περιβάλλοντος, του φυσικού πλούτου και του πολιτισμού μας να γίνουν τρόπος ζωής των πολιτών. Να αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας. Λέμε ναι στην ανάπτυξη με ανθρώπινο πρόσωπο. 
 Όμως τίποτα δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα απ’ όλα αυτά τα ελκυστικά και ωραία που σχεδιάζουμε χωρίς την αποδοχή και ενεργή συμμετοχή των πολιτών και των επισκεπτών.
 Κι αυτό για να γίνει χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και γνώση για την περιοχή, το περιβάλλον και τη φύση. Συνεργασία όλων μας και πέραν των συνόρων, γιατί η υπόθεση φύση, περιβάλλον και ανθρώπινη δράση είναι υπόθεση όλων μας. Μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, για να υπάρχει αυτός ο τόπος, που δεν ανήκει μόνο σε μας αλλά και στο μέλλον και στην παγκόσμια κοινωνία.
 Οι απόψεις, οι θέσεις και τα συμπεράσματα της συνάντησης σας,  θα είναι ένα χρήσιμο εφόδιο για το μέλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας.

 Καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας και καλή διαμονή στην αξιοθέατη Περιφερειακή Ενότητα  Φλώρινας.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου