Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Γραφείο Σχολικής Συμβούλου 1ης 
 Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας


Φλώρινα,  20-06-2012

Αριθ. Πρωτ.: 1705
Ταχ. Διεύθυνση:      
Ταχ. Κώδικας:
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο:
FAX:
Κινητό Σχολικής 
Συμβούλου
E-mail
Διοικητήριο
53100 Φλώρινα
Δάφνη Παπαδοπούλου
23850-54587
23850-54582

697-4482640
ΠΡΟΣ:

Κοινοπ.:

Μ.Μ.Ε.

1. ΠεριφερειακήΔιευθύντρια           
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ε. Ζυγούρη

2. Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., κ. Ιωάννη Σούλιο

3. Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Π. Νώτα

4. Τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απολογιστική Συνάντηση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας»


Με αφορμή τη λήξη του σχολικού έτους 2011-2012 πραγματοποιήθηκε  Απολογιστική Συνάντηση των Διευθυντών και των Εκπαιδευτικών της 1ης Εκπαιδευτικής
Περιφέρειας Φλώρινας την Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της συνάντησης παρουσιάστηκε ο απολογισμός του εκπαιδευτικού έργου των Δημοτικών Σχολείων της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας από τους Διευθυντές και αναφέρθηκαν οι σημαντικές δράσεις που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί με τους μαθητές τους στα Δημοτικά Σχολεία της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας.

Η παρουσίαση αυτή είχε ως στόχο να αποτιμηθεί η σημασία του εκπαιδευτικού σχεδιασμού και της υλοποίησής του για την εκπαίδευση των μαθητών μας, να αναδειχθούν οι καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε επίπεδο διδακτικής και παιδαγωγικής, να υπογραμμιστούν οι καινοτομίες που υιοθετήθηκαν και να τεθούν οι επιμορφωτικοί και διδακτικοί στόχοι για τη νέα σχολική χρονιά. Παράλληλα, αναφέρθηκαν και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το τρέχον έτος και οι προτεινόμενες δράσεις για την αντιμετώπισή τους την ερχόμενη χρονιά.

Η έναρξη της συνάντησης έγινε με τον χαιρετισμό και την τοποθέτηση του Διευθυντή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Παναγιώτη Νώτα, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την αγαστή συνεργασία μεταξύ των στελεχών της εκπαίδευσης, υπογράμμισε τον καταλυτικό συντονιστικό ρόλο των Διευθυντών των σχολείων και τόνισε τη μέγιστη σημασία του προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες και τη σπουδαιότητά του για τη βελτίωση όλων των παραμέτρων της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
                
Στη συνέχεια, ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων. Αναλυτικά, τοποθετήθηκαν με τη σειρά που αναγράφονται: ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιώργος Μάντσος, ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιώργος Λυγούρας, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Γιάννης Δαϊκόπουλος, ο Διευθυντής του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου, κ. Κίμωνας Σαββάκης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ιτιάς, κ. Κώστας Μαραγγός, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού, κ. Κώστας Γέρου, η υπεύθυνη του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Κάτων Κλεινών, κ. Μαρία Θεοχάρη, από μέρους του Διευθυντή, κ. Σάκη Γυμνόπουλου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρακίου, κ. Σάκης Κύρκος, ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Νίκης, κ. Γιώργος Αντωνιάδης, από μέρους του Διευθυντή, κ. Γιώργου Δογούλη, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Αλώνων, κ. Νίκος Πάνου, ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Νέου Καυκάσου, κ. Γιώργος Ρίσης, από μέρους του Διευθυντή, κ. Άκη Καραγκιοζίδη, ενώ γραπτός απολογισμός κατατέθηκε από τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Άνω Κλεινών, κ. Γιάννη Καρολίδη.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, κ. Γιάννη Ιωαννίδη, και του αιρετού του Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε., κ. Τάσου Αντωνιάδη, και η συνάντηση έκλεισε με κατάθεση προτάσεων για επιμορφωτικές δράσεις (ενδοσχολικές, διασχολικές, ανοιχτές, κλπ.) και εκπαιδευτικές καινοτομίες (περιγραφική αξιολόγηση, φάκελος εργασιών μαθητή, δημιουργία Ομίλων για εκπαιδευτικούς και μαθητές, κλπ.) για τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013.

Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, κ. Στέφανο Μπίρο, και το Δ.Σ. για την παραχώρηση της αίθουσας και την εγκάρδια φιλοξενία.

Επίσης, με αφορμή τη λήξη των μαθημάτων, ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Φλώρινας για την σημαντική προσφορά και το εκπαιδευτικό έργο τους τη σχολική χρονιά που έκλεισε με θετικό πρόσημο. Τους συγχαίρω, γιατί σε καιρούς χαλεπούς και αντίξοους δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και καταβάλλουν τα μέγιστα για να έχουν οι μαθητές μας μια σύγχρονη και ποιοτική εκπαίδευση.

            Τέλος, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου Σχολικούς Συμβούλους, κ. Ντίνα Βαϊρινού, κ. Στέλλα Κασίδου, κ. Γιάννη Κασκαμανίδη, για την εποικοδομητική συνεργασία μας και τις συνδιοργανώσεις επιμορφωτικών δράσεων, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Παναγιώτη Νώτα, που στέργει και υποστηρίζει θερμά και ουσιαστικά όλες τις πρωτοβουλίες μας, καθώς και την Περιφερειακή Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Έλενα Ζυγούρη, και τον Προϊστάμενο Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε., κ. Γιάννη Σούλιο, που ανταποκρίνονται πάντα θετικά στα αιτήματά μας. Προσβλέπω στη συνέχιση αυτής της αγαστής συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς και τους θεσμικούς τοπικούς φορείς (Περιφερειακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση) και για τις επόμενες σχολικές χρονιές με στόχο τη διαρκή βελτίωση της προσφερόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας.



Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Όλγα Μούσιου-Μυλωνά




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου