Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου Προσομοίωση Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου Υποψηφίων Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για όλους τους γονείς και τους μαθητές του Λυκείου Αμυνταίου, διοργανώνει το φροντιστήριο ΑΝΕΛΙΞΗ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Δυτικής Μακεδονίας με την χορηγία του
Πανεπιστημίου Λευκωσίας και εισηγητή τον Απόστολο Κουτρουμπέλη την    Τετάρτη 20-06-2012 στις  11.00 π.μ.    στο  Πνευματικό κέντρο Αμυνταίου    με τίτλο «Προσομοίωση Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου».
           Είναι γνωστό πως η συμπλήρωση των μηχανογραφικών θα γίνει και      φέτος ηλεκτρονικά περί  τα τέλη Ιουνίου. Αποτελεί την κορύφωση μιας     πολυετούς διαδικασίας, μέσα από την οποία καλούνται οι υποψήφιοι να     κάνουν καθοριστικές  επιλογές σπουδών που θα χαράξουν την παραπέρα     πορεία τους. Τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά     εργασίας και  στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας μας θα συζητηθούν     κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.         Θα πρέπει να τονιστεί πως με μια βεβιασμένη συμπλήρωση      μηχανογραφικού, διακυβεύονται κόποι, αγώνες ζωής αλλά και βέβαια     αρκετά έξοδα. Προβάλλει επομένως επιτακτική η ανάγκη για     διεξοδική ενημέρωση.
Αναλυτικότερα,  στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνει παρουσίαση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού 2012 το οποίο θα κληθούν να συμπληρώσουν τις επόμενες ημέρες οι υποψήφιοι, θα υποδειχθούν τα μυστικά του και τα σημεία στα οποία θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή.Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης, να αξιοποιήσουν με τη βοήθεια του φροντιστηρίου ΑΝΕΛΙΞΗ, ειδικά πληροφοριακά συστήματα προσομοίωσης και να μπουν στη διαδικασία της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού από πριν, ώστε με ανώδυνο τρόπο να εγερθούν ΕΓΚΑΙΡΑ τα ερωτήματα και να αναδειχθούν τα τυχόν σφάλματα και οι λανθασμένες επιλογές. 
 Επιπλέον, θα αναπτυχθεί το θέμα των επαγγελματικών επιλογών και προοπτικών στην αγορά εργασίας ανά επιστημονικό πεδίο, οι ευκαιρίες για σπουδές στην Κύπρο και οι τεχνικές συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού Δελτίου. Θα δοθεί  έμφαση γενικότερα στις «παγίδες» και στις «έξυπνες» επιλογές του Μηχανογραφικού και θα υποδειχθούν τα συνηθέστερα «λάθη» στα οποία υποπίπτουν οι υποψήφιοι. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιασθούν Δωρεάν αυτοματοποιημένα συστήματα τα οποία εκδίδουν έτοιμες αναφορές, για την συμπλήρωση του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού.
Τέλος, θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.                    
 Για περισσότερες πληροφορίες:                   
 Φροντιστήριο  ΑΝΕΛΙΞΗ                 
  Υπεύθυνη σπουδών Θωμαϊδου Βιβή                  
  Ίωνος Δραγούμη 2 Αμύνταιο                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου