Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ενεργειακό Δίκτυο Αγροτικών Περιοχών Μάθησης για Δράση - eReNet», η οποία συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την αιγίδα του Προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη», ο Δήμος 


Αμυνταίου διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Ενισχύοντας τις Αγροτικές Κοινότητες προς την Ενεργειακή Βιωσιμότητα, στο πλαίσιο του Συμφώνου των Δημάρχων», την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, στο Φιλώτα (Παπάγου 10) στις 10 π.μ..
Οι αγροτικές κοινότητες κατοικούνται από μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Ευρώπης και αποτελούν σημαντικό στοιχείο της οικονομικής της δραστηριότητας. Παρόλα αυτά, στην προσπάθειά τους για βιώσιμη ενεργειακή ανάπτυξη, αντιμετωπίζουν σοβαρά εμπόδια, όπως η έλλειψη τεχνικού δυναμικού, οι περιορισμένοι πόροι, οι χαμηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης και η έλλειψη τεχνογνωσίας.
Η πρωτοβουλία eReNet  έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των αγροτικών περιοχών στην ανάπτυξη ενός Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, την ανταλλαγή γνώσεων από έμπειρες κοινότητες, και τον προσδιορισμό έργων που είναι αρκετά ώριμα ώστε να ενταχθούν σε εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης. Στην πρωτοβουλία eReNet συμμετέχουν Δήμοι από τη Γερμανία, Αυστρία, Κροατία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, ενώ από την Ελλάδα συμμετέχει ο Δήμος Αμυνταίου.
Υπό αυτό το πλαίσιο, η ημερίδα θα παράσχει τη δυνατότητα ενημέρωσης σχετικά με τα εργαλεία υποστήριξης και ενίσχυσης της αειφόρου ενεργειακής ανάπτυξης των αγροτικών Κοινοτήτων, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτά.
Ακόμα, στόχος είναι η παρουσίαση της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας του «Συμφώνου των Δημάρχων» και η ενίσχυση που παρέχει σε αγροτικούς Δήμους προκειμένου να αυξήσουν την ενεργειακή τους απόδοση και τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Τέλος, η ημερίδα έχει ως σκοπό την ενημέρωση σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης ενός Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια, την κινητοποίηση της κοινής γνώμης, μέσω της 1ης δημόσιας διαβούλευσης του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του Δήμου Αμυνταίου, και την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου