Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου η αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ήταν μια συμβολική κίνηση



Προσκεκλημένος  του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Χατζηπαντελή, ήταν ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου, για να συζητήσουν θέματα του Πανεπιστημίου και της λειτουργίας του.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής και παρουσία τόσο του Δημάρχου Φλώρινας όσο και του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργου Δακή και του Δημάρχου Κοζάνης κ. Λάζαρου Μαλούτα, ο Πρόεδρος κ. Χατζηπαντελής  ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους ότι η χθεσινή αναστολή  λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μια συμβολική κίνηση λόγω της διαρκούς μειωμένης χρηματοδότησης  των Πανεπιστημίων από την Πολιτεία και επίσης μίλησε και για το θέμα της μετεγκατάστασης του Πανεπιστημίου.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος τοποθετήθηκε και συγκεκριμένα είπε:
«Η παρουσία μας εδώ επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το Πανεπιστήμιο. Ήδη πριν από λίγα λεπτά σε μια ιδιαίτερη συνάντηση
που είχαμε με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής,  συζητήσαμε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο είτε αυτά είναι οικονομικά, είτε είναι κτιριακά, δηλαδή προβλήματα υποδομών.
 Το πρόβλημα που αφορά στις υποδομές είναι ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία από το συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή δεν έχουμε την έγκριση του χωροταξικού, ώστε να προχωρήσει η ανέγερση του νέου κτιρίου ή ακόμα και οι επεκτάσεις των κτιρίων της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας, για να μπορέσουμε έτσι να έχουμε αξιόλογους χώρους για τη στέγαση των φοιτητών  μας.
 Επίσης ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, όπως γνωρίζετε, είναι ότι έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η Σχολή Αγία Όλγα, η οποία χρειάζεται αρκετές επισκευές. Καταρχάς χρειάζεται να εκπονηθεί η μελέτη για τις επισκευές και κάνω έκκληση στον Περιφερειάρχη να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και ταυτόχρονα θα συνδράμουμε και εμείς ως Δήμος, όσο το δυνατόν περισσότερο, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μελέτης, ώστε να μπορέσουμε να εντάξουμε και την κατασκευή αυτού του κτιρίου σε κάποιο από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον κύριο Πρόεδρο να αναφέρεται στον επόμενο στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, γιατί εδώ και πολλά χρόνια έχουμε ζητήσει από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου τη δημιουργία μιας νέας σχολής στη Φλώρινα και από τον ίδιο τον Πρόεδρο ακούσαμε πως έχει σκοπό να δημιουργήσει μια τέτοια σχολή πρωτογενούς τομέα. Αυτό μας ικανοποιεί, γιατί, όπως γνωρίζετε ήδη, προβλέπεται να κλείσουν δύο τμήματα των ΤΕΙ, για τα οποία οι φοιτητές δε δείχνουν ενδιαφέρον και γι’ αυτό η δημιουργία νέας σχολής είναι αναγκαία.
Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα στο Πανεπιστήμιο σε ό, τι χρειαστεί. Θα συμβάλλουμε, όπως συμβάλαμε μέχρι σήμερα,  αξιοποιώντας κεφάλαια του Δήμου προς αυτή την κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα  ασφαλτοστρώσεις που κάναμε στον  αύλειο χώρο του Πανεπιστημίου και  άλλες εργασίες που έχουν γίνει. Επίσης όπως και κατά το παρελθόν είχαμε προχωρήσει στην  τακτοποίηση  κτιρίων, όπου υπάρχουν μεικτά σχολεία, ήδη προσπαθούμε να βρούμε ένα διαφορετικό χώρο, για να στεγάσουμε το τρίτο Λύκειο  και να το διαχωρίσουμε από αυτό της Σχολής Εικαστικών, οπότε να δοθεί και αυτός ο χώρος στο Πανεπιστήμιο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου