Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Οι ληστές με τις λευκές μπλούζες


Ολοι οι Ελληνες, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, έχουν έρθει σε  επαφή τρίτου τύπου με το κύκλωμα των «ληστών με τις άσπρες μπλούζες». Και αν όχι όλοι, σίγουρα οι περισσότεροι
έχουν να θυμούνται μια ιστορία διαφθοράς από τα νοσοκομεία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο τομέας της υγείας έχει παράξει ίσως το 50% της αύξησης του δημοσίου χρέους από το 2004 και εντεύθεν. Ούτε είναι επίσης τυχαίο ότι ο τομέας της υγείας δείχνει απόλυτη ακαμψία σε οποιαδήποτε απόπειρα μεταρρύθμισης και αλλαγής.
Ομως φαίνεται ότι φθάνει η ώρα της αλήθειας και για τους περιβόητους «ληστές με τις λευκές μπλούζες». Η υπόθεση που έφθασε στη Δικαιοσύνη ούτε απλή είναι ούτε τυχαία. Στηρίζεται σε ομολογίες μεγάλων πολυεθνικών εταιριών και σε έρευνες που έγιναν στις βάσεις τους για μίζες που δόθηκαν σε μεσάζοντες και αξιωματούχους προκειμένου να διευκολυνθούν οι πωλήσεις τους στην Ελλάδα. Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία της έρευνας που παραδόθηκαν επισήμως από το υπουργείο Δικαιοσύνης στους εισαγγελείς επιβλήθηκαν πρόστιμα και άλλες ποινές εκτός Ελλάδας για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Εδώ δυστυχώς το θέμα δεν έτυχε προσοχής ούτε μεγάλης δημοσιότητας, παρ' ότι διεξήχθησαν δίκες στο Λονδίνο και αλλού.
Τώρα ωστόσο υπάρχει μια ευκαιρία. Οι εισαγγελείς έχουν στη διάθεσή τους εταιρείες και ντοκουμέντα. Είναι στο χέρι τους να τα αξιοποιήσουν. Και μάλιστα το ταχύτερο.
[Πηγή: tovima.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου