Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ




Καλωσορίζω στη Φλώρινα τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου του Μοναστηρίου και τον Κοσμήτορα της σχολής της Κορυτσάς.

Επίσημοι προσκεκλημένοι,
Κυρίες και Κύριοι,
Αγαπητοί φοιτητές

Ευχαριστώ θερμά την Παιδαγωγική Σχολή και τον Κοσμήτορα για την ευγενική πρόσκληση και τον συγχαίρω θερμά για την πρωτοβουλία και την πραγματοποίηση του συνεδρίου.

Η συνεργασία των τριών ιδρυμάτων έχει μέγιστη σημασία για την ανταγωνιστικότητα τους. Συμβάλλει στην ανάπτυξη και δημιουργεί στέρεες βάσεις για τη μελλοντική τους πορεία.

Με τέτοιες δράσεις μπορεί να εξασφαλιστεί το μέλλον και πολύ περισσότερο το μέλλον των δικών μας ιδρυμάτων. Με τέτοιες ενέργειες τα τμήματά μας αποδεικνύουν τη σοβαρή δουλειά που γίνεται και το υψηλό επίπεδο σπουδών. Μέσα σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται, το Πανεπιστήμιο της Φλώρινας δηλώνει το παρόν του.

Οι αλλαγές στον πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Από εκεί και πέρα, εάν οι επιδιώξεις και οι διεκδικήσεις μας στερούνται επιχειρημάτων για την ποιότητα των σπουδών, τότε είναι βέβαιο ότι δε θα πετύχουμε στην αποστολή μας.

Αυτή ακριβώς η συνεργασία ενισχύει το ρόλο της Φλώρινας στην περιοχή και δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την παιδαγωγική σχολή.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να δηλώσω ότι στη συζήτηση για τη συγχώνευση ιδρυμάτων αλλά και διαχρονικά, σταθερή επιδίωξη αποτελεί η διατήρηση των τμημάτων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ της Φλώρινας και η ενίσχυση τους. Άλλο πράγμα η διοικητική συγχώνευση Πανεπιστημίων, άλλο η συγχώνευση σχολών και άλλο η συγχώνευση τμημάτων. Να μην μπερδεύουμε τα πράγματα. Η διοικητική συγχώνευση δεν επιφέρει μεταβολές στη λειτουργία τμημάτων και σχολών.

Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη και την κατοχύρωση των τμημάτων.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, όσον αφορά τη λειτουργία του τμήματος εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών, ο Υπουργός Παιδείας σε τηλεφωνική μας συνομιλία για το θέμα, με αυτήκοους μάρτυρες τους καθηγητές, με διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα μη εισαγωγής φοιτητών τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και ότι στηρίζει τη λειτουργία και όλα αυτά σε πείσμα όσων δεν αντιλαμβάνονται πλήρως το ρόλο και την αποστολή τους.

Δεν είναι του παρόντος να αναφερθώ αναλυτικά. Ίσως δε χρειάζεται καθόλου γιατί προλάβαμε το ζήτημα εν τη γενέσει του και πριν δημιουργήσει προβλήματα.

Σεβόμενος το χρόνο δε θα πω περισσότερα.

Κλείνοντας δηλώνω για μία ακόμη φορά αρωγός σε κάθε προσπάθεια των πανεπιστημιακών μας τμημάτων και των τμημάτων του ΤΕΙ, τα οποία θα διαφυλάττουμε ως κόρη οφθαλμού και στηρίζουμε ως τοπική κοινωνία με όλες μας τις δυνάμεις.

Κάνω από την πλευρά μου ότι είναι απαραίτητο και στο πλαίσιο αυτό θα υπάρξει στο προσεχές διάστημα των φορέων της περιοχής και των Πανεπιστημιακών με τον Υπουργό Παιδείας.

Σας ευχαριστώ, εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και σύντομα να ξαναβρεθούμε στην Κορυτσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου