Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

UNTERNEHMEN Marita 2



1. Η ΕΙΣΒΟΛΗ
Υπενθυμίζω ότι το κωδικό όνομα της εισβολής των γερμανών στη Ελλάδα το 1941 ήταν Marita.

Φώτο: Οι Γερμανοί εισβολείς σε χωριό της Μακεδονίας.

2. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ
«Εδώ ελεύθεραι ακόμα Αθήναι.
 Έλληνες, οι Γερμανοί εισβολείς ευρίσκονται εις τα πρόθυρα των Αθηνών.
Αδέλφια!
Κρατήστε καλά μέσα στην ψυχή σας το πνεύμα του Μετώπου.
Ο εισβολέας εισέρχεται με όλας τας προφυλάξεις εις την έρημον πόλιν με τα κατάκλειστα σπίτια.
Έλληνες, ψηλά τις καρδιές!».
Προσοχή!
Ὁ ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών ύστερα από λίγο δεν θα είναι ελληνικός, θα είναι γερμανικός και θα μεταδίδει ψέματα.
Έλληνες μήν τoν ακούτε!
Ο πόλεμός μας συνεχίζεται!
Και θα συνεχιστεί μέχρι της τελικής νίκης!
Ζήτω το Έθνος των Ελλήνων!
3. ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΣΑΜΑΡΑΣ
Φωτο: Στην πίσω θέση: Ο στρατηγός Γεώργιος Τσολάκογλου που υπέγραψε στις 20/4/1941 το πρωτόκολλο ανακωχής με τον διοικητή της 1ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Ες-Ες, υποστράτηγο Γιόζεφ (Σεπ) Ντήτριχ (Josef "Sepp" Dietrich), στο Μέτσοβο.
4. ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ
Φωτο: Αμέσως μετά την επαναφορά του στον αρχιεπισκοπικό θρόνο, τον Ιούλιο 1941, ο Δαμασκηνός εξέρχεται του Μητροπολιτικού Ναού. Τον συνοδεύει ο κατοχικός πρωθυπουργός (στο άκρο δεξιά η σύζυγος του Τσολάκογλου Καίτη).
5. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β’ ΕΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ, Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ
Φωτο: Μετά την είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα, ο Βασιλεύς μαζί με την Κυβέρνηση και τις ανυπότακτες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις Βασιλικού ναυτικού και Βασιλικής Αεροπορίας κατέφυγε στην Κρήτη όπου και συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις των στρατευμάτων της Ελλάδας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας (καθ΄ όλη τη διάρκεια της Μάχης της Κρήτης), και τελικά ξέφυγε διασχίζοντας τα βουνά για να φτάσει στις νότιες ακτές του νησιού όπου κατέφυγε στην Αίγυπτο. Ενώ η ελληνική εξόριστη κυβέρνηση παρέμεινε στην Αίγυπτο ο ίδιος μετέβη στο Συμμαχικό Στρατηγείο στο Λονδίνο, όπου παρέμεινε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου.
6. ΕΛΑΣ-Αρης και ΕΔΕΣ-Ναπολέων
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να τον προστατεύει από τον εξωτερικό κίνδυνο και όχι να προστατεύουν την ελληνική άρχουσα ληστοσυμμορία από τον εσωτερικό κίνδυνο.
Δεν νομίζετε ότι κάποτε στην μακρά ιστορία τους οφείλουν να πρωτοτυπήσουν;


 
Φωτο: Άρης και Ναπολέων, δύο μόνον μορφές. Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου τη νύχτα 25-26 Νοεμβρίου 1942, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία ανταρτικών ομάδων του ΕΛΑΣ υπό τον Άρη Βελουχιώτη, του ΕΔΕΣ υπό τον Ναπολέοντα Ζέρβα και Άγγλων αξιωματικών.
«Αν οι Έλληνες ενωθούν και μορφωθούν, τότε αλίμονό μας», συνήθιζε να λέει η αλεπού ο Τσόρτσιλ.
7. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜ

Φωτο: Δημήτρης Καζάκης, ιδρυτής και γενικός γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου. Σήμερα στην ελληνική πολιτική σκηνή το ΕΠΑΜ είναι το μοναδικό εθνικοαπελευθερωτικό κόμμα-μέτωπο: Λαός ενωμένος, Λαός μορφωμένος, ποτέ νικημένος!

Φωτο: Η Ελλάς νίκησε τον Χιτλερο-φασισμό, η Ελλάς θα νικήσει και τον ευρω-φασισμό.
Τι μοίρα έτυχε σε αυτόν τον λαό; Να είναι ο πρωταγωνιστής και ο μπροστάρης όλων των μεγάλων ιστορικών γεγονότων των τριών χιλιάδων χρόνων!
Προς τα Μέλη, τους Φίλους και όλο τον Ελληνικό Λαό αποτείνουμε το ακόλουθο προσκλητήριο.
«Τα μέτρα που εξάγγειλε η κυβέρνηση μέσω της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), υπερβαίνουν σε ύφος και περιεχόμενο ακόμα και το  γνωστό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της χούντας των συνταγματαρχών.
Στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ντελίριο παραφροσύνης αλλά ταυτόχρονα και φόβου, έντρομων ανθρωπάριων, υπάκουων δούλων ξένων κατακτητών που άρχισαν να πανικοβάλλονται μπροστά στο επερχόμενο τέλος  τους  που διαβλέπουν να πλησιάζει σύντομα.
Όλα τα αυταρχικά, χουντικά και τυραννικά καθεστώτα αντιδρούν με τον ίδιο σπασμωδικό τρόπο, από τον πανικό που τα καταλαμβάνει μπροστά στο διαφαινόμενο τέλος τους.
Συμβουλεύουμε τα ανδρείκελα της εσωτερικής τρόικα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) και τους ανά την Ελληνική επικράτεια συνεργάτες τους, να παραδώσουν την εξουσία στο λαό με όσο το δυνατόν πιο ειρηνικό τρόπο γίνεται –και όσο ακόμα υπάρχει καιρός– πριν από το επερχόμενο ξέσπασμα του λαού.
Δεν μπορούν –παραμονές της επετείου της αποχώρησης των ναζιστικών θηρίων από τον τόπο μας– να υποδέχονται με δουλικό τρόπο την ηγεσία των απογόνων εκείνων των θηρίων και να απαιτούν από τον ελληνικό λαό να σκύψει και να σωπάσει.
Ο ελληνικός λαός όμως δεν πρόκειται να τους μοιάσει. Θα τους πετάξει σύντομα στα σκουπίδια της ιστορίας και θα τους τιμωρήσει, έτσι όπως αξίζει σε προδότες και δωσίλογους.»
8. ΖΗΤΩ! ΖΗΤΩ! ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΠΑΜ!
Λαοί που λησμονούν τα λάθη τους είναι καταδικασμένοι να τα ξαναδιαπράξουν, και τότε θα ξαναζήσουν τα πάθη τους.

Καλή και ταχεία απελευθέρωση,
ΕΠΑΜ Φλώρινας
epam.florinas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου