Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

σύσκεψη με θέμα το νέο χάρτη στα ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2012 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                                       
ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100
Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
Φλώρινα, 10-12-2012


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στη σύσκεψη με θέμα το νέο χάρτη στα ανώτατα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 08 Δεκεμβρίου 2012 στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.
Ο κ. Βοσκόπουλος πρότεινε να μην μειωθούν ή σμικρυνθούν οι σχολές μας και να μην μειωθεί ο αριθμός των εισακτέων.
Συγκεκριμένα είπε:

«Όταν πριν ενάμιση χρόνο είχαμε  επισκεφθεί με τον κ. Αντωνιάδη τον κ. Χατζηπαντελή, μας είχε καθησυχάσει και μας είχε πει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στις σχολές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ότι θα μείνουν στις έδρες τους  και ότι θα δημιουργηθούν και νέα τμήματα. Βλέπουμε όμως να ισχύσει τώρα κάτι τελείως διαφορετικό.
Όσον αφορά στις υποδομές στις οποίες αναφερόμαστε, στη Φλώρινας λέτε κ. Σπύρτου ότι  υπάρχουν υποδομές, αλλά δεν έχουμε κάνει τίποτα για τη σωστή λειτουργία τους. Αυτό ισχύει για τις κατασκηνώσεις της Κλαδοράχης, για την Αγία Όλγα, στην οποία το Πανεπιστήμιο πρέπει να κάνει σοβαρές παρεμβάσεις και για το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, για το οποίο παρά την απόφασή μας ως Νομαρχιακή Αρχή να το αγοράσουμε, δεν έχει γίνει τίποτε από την Περιφέρεια.
Όσον αφορά στα κτίρια της αρμοδιότητας του Δήμου, εμείς προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε το παλιό Δημαρχείο της Μελίτης στο Πανεπιστήμιο, αν μας δώσετε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας χώρους να στεγάσουμε τις υπηρεσίες μας.  Είναι ένα μεγάλο κτίριο, με πολλούς χώρους και λειτουργικό.
Αυτή τη στιγμή στη Φλώρινας υπάρχουν πολλά κτίρια τα οποία είναι κλειστά ή θα κλείσουν, όπως ακούγεται, και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για στέγαση και για εστίες, όπως τα ξενοδοχεία Kind Alexander και Αντιγόνη.
Είμαστε αντίθετοι με τη μετακίνηση των σχολών ή τη σμίκρυνση τους. Θα πρέπει να συνταχθεί υπόμνημα με τις θέσεις μας και η επιτροπή για τη στήριξη του πανεπιστημίου να διαμαρτυρηθεί στη Διοικούσα Επιτροπή του πανεπιστημίου για τη νέα πρόταση της και να επισκεφθεί και τον κ. Υπουργό Παιδείας και να απαιτήσει να μην γίνει καμία αλλαγή στις Σχολές της Φλώρινας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου