Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Αδιέξοδο διαρκείας στο χώρο της Δικαιοσύνης



Νέα έκκληση για λήξη κινητοποιήσεων
Έκκληση προς τους εισαγγελείς να λήξουν τις κινητοποιήσεις τους απηύθυναν  η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Μιλώντας στη γενική συνέλευση (χθες) της Ένωσης Εισαγγελέων αναγνώρισαν μεν το δίκιο των αιτημάτων τους, αλλά επισήμαναν ότι οι επιπτώσεις της αποχής είναι μεγάλες και οι κινητοποιήσεις των δικαστικών λειτουργών είναι αναντίστοιχες με το θεσμικό τους ρόλο. Η απόφαση της Ένωσης Εισαγγελέων αναμένεται αργότερα σήμερα.

Από την πλευρά τους οι δικαστές και οι εισαγγελείς, με ψήφισμα που εξέδωσαν μετά τη χθεσινή γενική συνέλευσή τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να μη δεχθούν υποβάθμιση του λειτουργήματός τους στην επιχειρούμενη «υπαλληλοποίηση τους».
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) αποφάσισε παράταση των κινητοποιήσεων μέχρι 19 Ιανουαρίου 2013, αλλά σε ηπιότερη μορφή.
Δικαστές και εισαγγελείς επαναλαμβάνουν ότι η μείωση των αποδοχών τους πλήττει ευθέως το κύρος και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, «η οποία αποτελεί την αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης».
Ακόμη, στο ψήφισμα της ΕΔΕ υπογραμμίζεται ότι «οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς δηλώνουν προς κάθε κατεύθυνση, ότι η μείωση των αποδοχών τους δεν πρόκειται να επηρεάσει την ποιοτική εκτέλεση των καθηκόντων τους κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους, τα οποία θα εξακολουθήσουν να ασκούν με σθένος και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ως εγγυητές της συνταγματικής νομιμότητας και προς το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών».
Η ΕΔΕ αποφάσισε τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών) από 12μμ έως 3 μμ.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου