Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Αβέβαιο το μέλλον των τμημάτων του ΤΕΙ

Διάχυτη είναι η αγωνία για το μέλλον των τμημάτων της Φλώρινας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή το σχέδιο «Αθηνά», καθώς φορείς και εκπαιδευτική κοινότητα τόνισαν, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, πως «έχουμε αγώνα μπροστά μας για να κρατήσουμε «ζωντανά» τα τμήματα».

Όπως αποφασίστηκε, θα κατατεθεί υπόμνημα στον υπουργό Παιδείας με τις υπογραφές όλων των φορέων και στο οποίο θα αναγράφονται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και των τμημάτων και εν συνεχεία θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό.
Νωρίτερα και κατά τη διάρκεια της δίωρης σύσκεψης εκφράστηκε ο φόβος πως τα τμήματα κινδυνεύουν άμεσα με λουκέτο και πως θα πρέπει να κατατεθούν ουσιαστικές προτάσεις για την επιβίωσή τους.
Η έλλειψη κινήτρων (π.χ. εστίες) και η οικονομική δυσπραγία των οικογενειών προβλήθηκαν ως μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους για τη μη επιλογή της Φλώρινας από τους φοιτητές.
Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιάννης Αντωνιάδης και συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Στάθης Κωνσταντινίδης και Θανάσης Γερμανίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτρης Ηλιάδης, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ. Ασημόπουλος, η διευθύντρια της ΣΤΕΓ Παρασκευή Μητλιάγκα, ο αντιδήμαρχος Φλώρινας Άρης Αριστείδου, ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μιχάλης Καρακόλης και καθηγητές του ΤΕΙ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου