Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Τι λέει ο Κ. Μητσοτάκης στο βιβλίο του για Καραμανλή, Παπανδρέου και Σημίτη


Πολλές συζητήσεις αναμένεται να εγείρει το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Ο πρώην πρωθυπουργός μιλάει για την κυβέρνηση του, είκοσι χρόνια μετά την πτώση της, ενώ ζητάει άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας των αποκρατικοποιήσεων, απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση.

Στις σελίδες του βιβλίου του, γίνεται αναφορά στον τρόπο με τον οποίο έφτασε η Ελλάδα στην πόρτα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και στους πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή, Γιώργο Παπανδρέου και στην πολιτική, την οποία ακολούθησαν. Ο κ. Μητσοτάκης μιλάει θετικά για την πρώτη τετραετία Σημίτη στη διακυβέρνηση της χώρας.
Έντονη είναι η κριτική, στις πολιτικές που εφάρμοσαν Καραμανλής και Παπανδρέου, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» ενώ σε ότι αφορά την αποχώρηση Σαμαρά και τα γεγονότα του 1993, αποφεύγει κάθε επισήμανση, χωρίς να παραλείπει να αφήσει κάποιες αιχμές.
 «Το τι πέτυχε και ποια παρακαταθήκη άφησε επαφίεται στην κρίση των πολιτών», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, όσοι επιμελήθηκαν το βιβλίο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Όπως υποστηρίζει ο κύριος Μητσοτάκης, μέσα σε 3,5 χρόνια κατάφερε να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά που είχαν εκτροχιαστεί εκείνη την εποχή, προχωρώντας σε διαρθρωτικές αλλαγές, κάτι που όπως προτείνει πρέπει να γίνει και σήμερα με βαθιές τομές, ενώ δεν παραλείπει να δώσει αναλυτικά στοιχεία για το νοικοκύρεμα και την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου