Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ψηφίσματα του Επιμελητηρίου Φλώρινας για τη ΔΕΗ, τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ Αμυνταίου



Για τη ΔΕΗ
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φλώρινας εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αντίθεσή του για τις ενέργειες της ΔΕΗ σχετικά με τη διακοπή ηλεκτροδότησης καταστημάτων, ανέργων, ευπαθών ομάδων καθώς και ανέργων συναδέλφων μας που κόπηκε το ρεύμα στις κατοικίες τους.
Σε μία περιοχή όπου καταγράφονται οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπου η ανεργία έχει σπάσει ρεκόρ αγγίζοντας το 40%, η αεργία μαστίζει τις τοπικές επιχειρήσεις άνω του 80%, η καθολική αντικατάσταση της αγοράς από τη γειτονική χώρα ΠΓΔΜ, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον ΟΑΕΕ άνω του 85% καθώς και τα ανενημέρωτα επιχειρηματικά δάνεια έχουν φέρει την τοπική επιχειρηματικότητα σε τέλμα και οικονομική ασφυξία.
Για τους λόγους αυτούς και επειδή πιστεύουμε ότι οι κοινωνίες αποτελούνται από ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ και όχι αριθμούς ζητούμε να σταματήσει η απάνθρωπη αντιμετώπιση της διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε συναδέλφους μας που έχασαν τη δουλειά τους, σε επιχειρήσεις, ανέργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Πιστεύουμε ότι σε περιοχές σαν τη δική μας με πολλά και ιδιαίτερα προβλήματα, με την απουσία της Πολιτείας από τα μεγάλα και αναπτυξιακά θέματα πρέπει να λειτουργεί το κράτος κοινωνικής μέριμνας.
Το Επιμελητήριό μας στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας και υπερασπίζεται το δικαίωμα στη ζωή.
Για τον ΟΑΕΕ
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φλώρινας εκφράζει την έντονη αντίθεσή και διαμαρτυρία του προς την Πρόεδρο και Δ.Σ. του ΟΑΕΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης των συναδέλφων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους στον ΟΑΕΕ.
Κανείς ασφαλιστικός φορέας στον οποίο έχουμε εναποθέσει το παρόν, το μέλλον μας δεν συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο στους ασφαλισμένους του αντιμετωπίζοντάς τους ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.
Οι δε ρυθμίσεις των οφειλών δεν ανταποκρίνονται στη γενικότερη οικονομική κρίση και δε γίνεται καμία προσπάθεια για την πραγματική ρύθμιση και μείωση των εισφορών.
Κυρία Πρόεδρε,
Ο νομός Φλώρινας αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα με εντονότερα την ανεργία 40%, αεργία 80% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της μετακίνησης των συμπολιτών στη γειτονική χώρα ΠΓΔΜ για αναζήτηση φθηνότερης αγοράς, την απομόνωση από την Εγνατία οδό, την πλήρη απουσία της Πολιτείας, την καταγραφή των χαμηλότερων θερμοκρασιών στην Ευρώπη με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία της τοπικής επιχειρηματικότητας και την αδυναμία της να αντεπεξέλθει στις ασφαλιστικές της υποχρεώσεις.
Σ’ αυτό το περιβάλλον οι συνάδελφοί μας στερούνται ιατροφαρμακευτική περίλθαψη με όλες τις κοινωνικές επιπτώσεις που αυτό επιφέρει.
Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για ευνοϊκότερη αντιμετώπιση και ρυθμίσεις υπέρ των συναδέλφων μας, ιδιαίτερα αυτών που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με προβλήματα όπως τα παραπάνω.
Ειδικότερα: Ζητούμε μείωση ασφαλιστικών εισφορών για όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, ευνοϊκότερες και μακροχρόνιες ρυθμίσεις εισφορών, κατάργηση προσαυξήσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών, κατάργηση υποχρεωτικής αλλαγής κατηγορίας, τέλος στην εφαρμογή φυλάκισης- απειλή όσων δεν είναι ασφαλιστικά ενήμεροι καθώς και στην αυστηρή τήρηση των ημερομηνιών των ληξιπρόθεσμων δόσεων.

Για το ΙΚΑ Αμυνταίου
Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φλώρινας διαμαρτύρεται έντονα για την κατάργηση του Τοπικού Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμυνταίου.
Πιστεύουμε πως με ανάλογες ενέργειες δημιουργούνται και προστίθενται επιπλέον προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες εν μέσω κρίσης.
Στις συνθήκες που ζούμε και βιώνουμε καθημερινά οι μετακινήσεις σε περιοχές με πολικές θερμοκρασίες, ανεργία, αεργία όπως ο Νομός Φλώρινας, γίνονται με εξαιρετική δυσκολία. Ανάλογες ενέργειες όχι μόνο δυσχεραίνουν την καθημερινή συναλλαγή των πολιτών αλλά υποβαθμίζουν τις μικρές τοπικές κοινωνίες. Η απομόνωση γίνεται εντονότερη και η ζωή των συμπολιτών μας δυσκολότερη.
Κύριε Διοικητά,
Το Επιμελητήριό μας για τους παραπάνω λόγους επιθυμεί τη συνέχιση της λειτουργίας του Υποκαταστήματος ΙΚΑ Αμυνταίου. Πιστεύουμε ότι μπορείτε να συμβάλλεται στη παραμονή του στο Αμύνταιο. Ζητούμε να υπάρχει παρουσία του ΙΚΑ και γραφείο εξυπηρέτησης πολιτών χωρίς να απαιτείται η μετακίνησή τους στην Φλώρινα.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου