Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Καινοτόμα πρωτοβουλία από φοιτητές του Α.Π.Θ. της Φλώρινας




Καινοτόμα πρωτοβουλία από φοιτητές του Α.Π.Θ. με τη συμμετοχή των Φλωρινιώτων Βαγγέλη Μοτεσνίτσαλη και Στέφανου Όροβα

Η πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας συναντάει την τεχνολογική καινοτομία μέσα από μία νέα εφαρμογή φτιαγμένη από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την εφαρμογή «ΑΜΘ mobile», μέσω της οποίας οι χρήστες smartphone μπορούν να γνωρίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Οι Φλωρινιώτες Βαγγέλης Μοτεσνίτσαλης και Στέφανος Όροβας, φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ. ανήκουν στην ερευνητική ομάδα φοιτητών OSWINDS (Operating Systems – Web/INternet Data Sources management) η οποία ανέπτυξε  την εφαρμογή «ΑΜΘ mobile» για λειτουργικά συστήματα Android και iOS. Η εφαρμογή εστιάζει στην προβολή των μόνιμων εκθέσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, σε μια επιλογή σημαντικών εκθεμάτων, ενώ την ίδια στιγμή ενημερώνει τους χρήστες σε θέματα πρόσβασης, εισιτηρίων και ωραρίου λειτουργίας.
Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στο μουσείο με την υποστήριξη του συστήματος δορυφόρων εντοπισμού θέσης (GPS), τη δυνατότητα απευθείας τηλεφωνικής κλήσης στο τηλεφωνικό κέντρο του μουσείου μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής καθώς και την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Η εφαρμογή έχει σχεδιασθεί με έμφαση στην ευχρηστία και τη λειτουργικότητα και μέχρι στιγμής είναι ήδη διαθέσιμη σε δύο γλώσσες: ελληνικά και αγγλικά. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης γίνεται έτσι το πρώτο μουσείο της Ελλάδας που αποκτά εφαρμογή για χρήση σε συσκευές Android και iOS με την ονομασία «ΑΜΘ mobile». Η παρουσίαση της εφαρμογής θα γίνει την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου, στις 12.00, στην αίθουσα «Μ. Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπου των πρυτανικών αρχών του Α.Π.Θ.
Τα νέα μυαλά της Φλώρινας διαπρέπουν συνεχώς δίνοντας μας ελπίδα και προοπτική για βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας. Χρέος μας είναι να αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες τους, να τις αναδεικνύουμε και να τις στηρίζουμε. Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας συγχαίρει τον Βαγγέλη και τον Στέφανο για την σημαντική επιτυχία τους και εύχεται ανάλογη συνέχεια στο μέλλον.
Οι νέοι μπροστά!

Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου