Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το 2015 ολοκληρώνεται η κατασκευή του συστήματος τηλεθέρμανσης της Φλώρινας


Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η ολοκλήρωση του έργου κατασκευής υποδομών τηλεθέρμανσης στη Φλώρινα. Κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Βοσκόπουλο, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, ανέφερε ότι το υπουργείο δρομολόγησε τη χρηματοδότηση του έργου από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 86,4 εκατ. €, εκ των οποίων τα 70,5 εκατ. € θα διατεθούν μέσω του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.
Το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2015 και η μείωση του κόστους θέρμανσης ανά κάτοικο υπολογίζεται μεσοσταθμικά σε 30 με 50%.
Το έργο της τηλεθέρμανσης Φλώρινας, θα ανακτά την απορριπτόμενη θερμότητα της ηλεκτροπαραγωγικής διαδικασίας στον ατμοηλεκτρικό σταθμό ΑΗΣ/ΔΕΗ Μελίτης της ΔΕΗ, με σκοπό τη διάθεση της θερμότητας αυτής για αστική χρήση (θέρμανση χώρων και παρασκευή θερμού νερού χρήσης) στην πόλη της Φλώρινας.
Το δίκτυο θα περιλαμβάνει ένα κύριο αγωγό μεταφοράς μήκους 15,7 χιλιομέτρων, δίκτυο διανομής εντός της πόλης μήκους 52,3 χλμ, 3 κύρια αντλιοστάσια, 2 λέβητες και 2.534 θερμικούς υποσταθμούς.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου